Smart DNS, explicații și provideri de top

Vrei să deblochezi conținut de pe Netflix, Hulu, BBC sau alte site-uri? Un SmartDNS e o soluție ieftină și eficientă. Acest ghid îți va explica modul în care funcționează un SmartDNS și cum îți poți achiziționa unul.

De ce sunt blocat de la a vedea conținut pe Netflix, Hulu, iTunes, etc?

Fără să folosim termeni prea tehnici, îți vom explica modul în care funcționează cenzura pe regiuni, fapt ce te va ajuta să înțelegi cum se poate trece peste aceste restricții geografice impuse de serviciile de streaming. Când te loghezi pe internet, computerului tău i se dă o valoare numerică, mai exact o adresă IP. Printre altele, adresa IP îi spune serverului site-ului la care te conectezi, cum ar fi serverul de la Netflix, de unde ești.

Dacă ești din România, vei primi o adresă IP românească. Dacă stai în California, vei primi o adresă de IP americană. Ariile se mai numesc și regiuni. De exemplu, poți să îți setezi DNS-ul pentru regiunea SUA dacă vrei să vezi versiunea de ofertă SUA a Netflix sau pe regiunea Canada dacă vrei să vezi Netflix canadian.

Când vizitezi un site ca Netflix sau HBO Go, site-ul determină de unde ești cu ajutorul acestei adrese IP. În unele cazuri, se poate să primești o selecție de filme și seriale aprobate pe regiune. Dacă ești din Australia, de exemplu, Netflix îți va servi catalogul de programe australian. În unele cazuri, poți fi blocat de la a intra pe un site anume din cauza adresei tale IP.

Cum mă ajută un SmartDNS?

Un SmartDNS îți schimbă adresa IP, cel puțin pentru a păcăli serviciile de streaming online, permițându-ți să accesezi conținutul pe care îl dorești ca și când ai fi în țara în care este oferit acesta inițial. Majoritatea acestor servicii au o pagină pe care sunt listate serviciile care vor funcționa cu ajutorul programului. Majoritatea providerilor pot debloca aproape orice, așa că ofertele sunt cam la fel.

UnblockUS

Acesta nu este un serviciu de VPN. Este un Smart DNS care îți permite să redai conținut care este blocat din punct de vedere geografic. Nu oferă același nivel de protecție cum o fac serviciile specifice de VPN. Cu toate acestea, este o opțiune bună pentru cei care vor doar să acceseze conținut și nu le pasă de criptare și alte funcții de securitate. Compania are baza în Barbados. UnblockUS are câteva planuri de abonament simple. Poți plăti câte 4,95 de dolari pe lună sau direct 49,90 de dolari pe an. Poți plăti cu cardul sau prin PayPal pentru serviciu.

OverPlay

Providerul de servicii de VPN OverPlay oferă un serviciu de VPN de înaltă calitate la un preț decent. Pe lângă serviciile de tip VPN, OverPlay mai oferă și un serviciu de tip SmartDNS pentru cei care nu pun mare preț pe criptare. Serviciul oferă protocoalele majore de VPN, un software simplu de utilizat și capabilitate de a fi folosit pe console, routere sau telefoane mobile.

Serviciul de relații cu clienții este disponibil pe email. OverPlay vine cu ghiduri detaliate pentru orice platforme sau device-uri. OverPlay are un client extrem de simplu și de modern pentru Windows. După ce te loghezi, te poți conecta automat sau poți alege un server cu ajutorul opțiunilor avansate ale programului.

Smart DNS Proxy

Smart DNS proxy are sediul principal în insulele Seychelles. Compania a apărut în 2013 și oferă un serviciu care este destinat deblocării de site-uri cu restricții geografice. Oferă chiar și un serviciu standard de VPN. Viteza este mai mult decât bună pentru streaming video. Prețurile pentru ambele produse sunt competitive față de cele ale altor provideri din aceeași categorie.

Am testat serviciul VPN oferit de SmartDNS Proxy. Nu a fost extrem de rapid în comparație cu alți provideri pe care i-am testat, însă a fost destul de rapid pentru streaming video. Conexiunea a scăzut de la 40Mbps la 9,81Mbps. Viteza este mică în comparație cu unii provideri de top, însă nu e rea în comparație cu alte servicii. Acest provider nu are propriul său software, așa că va trebui să îl folosești pe cel al OpenVPN.

Leave a Comment