Cum să instalezi un VPN pe un router și de ce să o faci

Cum să vă asigurați internetul din toată casa cu un router cu VPN
Ciocolată și unt de arahide, eBay și cardul vostru de credit sau al soțului, navigarea pe internet și o rețea virtuală privată (VPN); Ce au aceste lucruri în comun? Sunt bune de sine stătătoare, dar minunate când sunt puse împreună. Iată o altă pereche excelentă: VPN-urile și routerul. Înainte să spuneți că nu vă interesează, oferiți-i ideii o șansă, deoarece combinarea acestor două lucruri nu este doar ușoară, ci și mult extrem de benefică.

De ce să instalați un VPN pe router?

Dacă sunteți un utilizator tipic de internet, atunci ar trebui să utilizați deja o rețea VPN, cel puțin prin încorporarea serviciului web. Aceasta este o cale bună de urmat, mai ales dacă nu vă place să aveți obiceiurile voastre de pe web examinate și datele voastre disponibile pentru oricine, deoarece nu sunt criptate. Totul se poate rezolva prin descărcarea unui software gratuit și plata unei mici sume lunare pentru un serviciu profesional de VPN, de la provideri precum NordVPN, cu prețuri de la 2,99 de dolari pe lună. În ambele cazuri, veți plăti pentru fiecare aplicație client în mod individual și veți descărca câte un program pe fiecare dispozitiv pe care îl utilizați pentru a trece traficul de net de pe acestea prin VPN.

Aceasta este o abordare OK dacă aveți unul sau două dispozitive, dar cum rămâne cu o familie tipică care poate avea mai multe notebook-uri, desktop-uri, tablete, telefoane, televizoare și alte dispozitive inteligente acasă conectate la o rețea? Vorbim astfel nu numai o mulțime de dispozitive, ci și de mai multe servicii de VPN cu taxe care se pot dovedi a fi scumpe dacă folosiți unul pentru fiecare dispozitiv. Cum ar fi dacă ați putea instala doar un singur client VPN direct pe router? Totul se poate face într-o singură sesiune de descărcare, o instalare și o configurare. La final, fiecare dispozitiv din casă care se conectează la router va utiliza VPN când se conectează la lumea exterioară. Dacă acesta nu este un scenariu ideal, nu știm ce este. Probabil că economisiți bani și nu trebuie să vă faceți griji dacă copiii își amintesc să activeze VPN-ul înainte de a se conecta, deoarece router-ul îl ține activ tot timpul.

Toate routerele pot de obicei să susțină funcția de instalare a unui client VPN, deși ar putea să o facă doar într-unul din modurile pe care le cunosc utilizatorii. Cel mai frecvent, ei vor suporta standardul OpenVPN, ceea ce înseamnă că puteți configura un VPN cu orice furnizor care acceptă acest protocol. Alternativ, modelele recomandate pot fi compatibile cu sistemele de operare DD-WRT sau Tomato router. După ce vă actualizați ruterul la una dintre aceste platforme, veți putea configura o rețea VPN pe acesta.

Cum alegeți un router pentru VPN

Odată ce ați determinat că rularea VPN-ului de pe un router este cu adevărat eficientă pentru voi, vine întrebarea despre cum veți alege unul. Există mai multe modalități de a obține un router capabil de a suporta un serviciu VPN. Cea mai directă modalitate este să cumpărați unul direct de la furnizorul vostru de servicii de VPN.

Mai mulți furnizori de servicii VPN oferă acum routere care vin preconfigurate cu unul dintre programele lor, inclusiv lideri de piață precum ExpressVPN și TorGuard VPN. Nu numai că aveți un router gata de a fi folosit, ci de asemenea, de multe ori, aveți o selecție destul de largă de routere. TorGuard, de exemplu, oferă clienților săi routere de la Asus, GLI, Linksys și Netgear, printre altele. Dezavantaje? Lipsa flexibilității în configurare și, eventual, a prețului, în funcție de modul în care furnizorul de servicii decide să perceapă o taxă pentru un client adăpostit pe un router față de unul limitat la un singur dispozitiv. Pentru cei care doresc să păstreze mai mult control asupra VPN-ului, cu toate acestea, va trebui să vă configurați routerul singuri.

Leave a Comment