VyprVPN

4.7 / 5

Protocolul propriu Chameleon combate cenzura din China.

VyprVPN

 • Viteze fiabile, în medie de 36Mbps
 • Politică zero-logs și p2p pe toate serverele
 • Protocol Chameleon propriu

Pros

 • Viteze de top performante de 204Mbps
 • p2p permis pe toate serverele
 • Protocolul Chameleon care poate trece de cenzura Chinei

Cons

 • Accesul la Netflix inconsistent
 • Caracteristicile cele mai bune doar la abonamentul Premium
 • Bază de date limitată pentru utilizatori

VyprVPN info

Name VyprVPN
Website URL www.vyprvpn.com
Preț lunar 4,17 dolari
Streaming Serviciile de streaming funcționează greu sau deloc
Viteză de download medie 35.79 Mbps
Viteză de upload medie 47.58 Mbps
Ping 142 ms

Singurul lucru care nu-i permite serviciului de VPN VyprVPN să fie în topul topurilor este inconsistența pe care am detectat-o în ceea ce privește accesul la canalele populare de streaming video. Serviciul este în schimb foarte sigur, ușor de folosit, are o gamă variată de setări avansate și se axează pe intimitate. Nici la capitolul viteze nu stau prost cei de la VyprVPN.

Preț și abonamente

VyprVPN oferă două pachete posibile de abonament, standard și premium. Acestea sunt amândouă disponibile cu plata lunară sau anuală, însă fiecare vine cu un set diferit de caracteristici. Planul premium include 5 conexiuni simultane, acces la VyprVPN Clous și se folosește de celebrul protocolu propriu Chameleon. Acesta costă 12,95 de dolari pe lună la plata lunară sau 4,17 dolari pe lună la plata pe un an, adică aproape cu 70% mai puțin.

Planul standard este puțin diferit față de cel de mai sus, pentru că vei avea acces la doar 3 device-uri odată în același timp și nu poți să te folosești de cloud sau de criptarea de tip Chameleon. Acesta costă doar 9,95 de dolari pe lună sau 5 dolari pe lună dacă te abonezi pe un an de zile deodată. VyprVPN oferă trei zile de free trial, iar dacă se întâmplă să prinzi vreo promoție, poți să beneficiezi și de pe urma sistemului de returnare a banilor în 30 de zile. Dacă se întâmplă asta, vei putea să îți ceri banii înapoi rapid, fără nicio întrebare.

Pentru că atât de mulți furnizorioferă acest sistem de 30 de zile de returnare a banilor ca opțiune standard, este ușor frustrant faptul că acesta nu este garantat de VyprVPN. Singura problemă cu perioada de free trial de trei zile este că va trebui să adaugi pe site datele tale bancare, urmând să fii automat înregistrat la un plan de abonament dacă nu renunți personal la acest lucru în a treia zi de încercare gratuită.

Opțiuni de plată

VyprVPN acceptă o variație decentă de opțiuni de plată, inclusiv cardurile de credit cele mai cunoscute. PayPal și Alipay sunt de asemenea acceptate. Din nefericire, pe VyprVPN nu poți plăti cu monede virtuale, iar opțiunile de plată internaționale sunt limitate în comparație cu cele oferite de competitori.

Viteză și fiabilitate

Vitezele serverului VyprVPN au arătat un nivel remarcabil de îmbunătățire în urma testelor noastre cele mai recente. Din păcate însă, acestea nu reușesc deocamdată să atingă performanțele super-rapide ale furnizorilor de top. Conectarea la aproape orice server vă va oferi viteze mari, mai mult decât suficiente pentru streaming video HD și descărcarea rapidă a fișierelor. Vitezele de upload rapide fac din serviciu unul foarte atrăgător pentru utilizatorii de programe de torrente și utilizatorii p2p. Chiar și așa, jucătorii sunt sfătuiți să caute un serviciu VPN în altă parte, deoarece latența este foarte inconsistentă.

Performanțele serverelor VyprVPN

VyprVPN oferă viteze destul de rapide și fiabile în cazul conexiunilor locale. Viteza medie de download a fost de 97Mbps în cazul acestor conexiuni locale. Vitezele de pe unele servere au fost chiar mai bune decât atât, cum ar fi cel Amsterdam, cu un impresionant 204Mbps. Conectându-vă la serverele din Statele Unite din Marea Britanie, vă puteți aștepta la viteze de aproximativ 27Mbps, destul de rapide pentru serviciile de streaming. Locațiile mai îndepărtate nu s-au comportat la fel de bine, conexiunile de la Sydney și Singapore spre zona noastră chinuindu-se mult pentru a ajunge la o viteză de 10Mbps.

De asemenea, am înregistrat o latență redusă de sub o milisecundă la Amsterdam și 2 milisecunde la Londra, fapt ce transformă VyprVPN într-o alegere grozavă pentru jucătorii online din aceste țări. Am descoperit că performanțele în general sunt incredibil de fiabile, cu fluctuații foarte mici. Atât timp cât aveți o conexiune stabilă la internet, nu ar trebui să întâmpinați probleme. Viteza medie de încărcare locală a fost de de 117Mbps, fapt ce situează VyprVPN mai jos față de furnizorii rivali. Serviciul oferă totuși o viteză de upload mai mult decât suficient de rapidă pentru utilizatorul casnic, de zi cu zi. Dacă nu am fi înregistrat o performanță slabă în Vancouver, media vitezei de upload a serviciului ar fi fost mult mai mare.

Caracteristici

Locațiile serverelor

VyprVPN oferă o rețea de servere mai mare ca număr de locații decât media pieței, acoperind cele mai populare locații din întreaga lume. Poți alege din 64 de țări disponibile, un număr mai mult decât suficient pentru a nu trebui să petreci prea mult timp încercând să găsești o locație potrivită. Este adevărat și faptul că există furnizori pe piață care oferă mai multe locații decât ai avea vreodată nevoie, doar pentru că își permit asta.

Domeniul în care VyprVPN se remarcă fără doar și poate este acela legat de adresele IP. Mai exact, pe VyprVPN funcționează peste 200.000 de adrese IP individuale, care este de departe cel mai mare număr de adrese IP pe care l-am văzut de la orice furnizor. Acest lucru este fantastic pentru performanță, deoarece este foarte puțin probabil să aveți de suferit de pe urma vitezelor reduse sau din cauza congestiei serverului.

Posibilitatea de a alege din opt orașe diferite din SUA situează VyprVPN în josul topului acestui domeniu față de rivalii săi, dar serviciul oferă chiar și așa un nivel ridicat de acoperire de la un capăt la celălalt al țării. Este minunat să vezi că VyprVPN oferă trei locații diferite de server în Australia. Africa este singurul continent în care VyprVPN a instalat doar două servere, în Algeria și Egipt.

Platformă și aplicații

Aplicații

VyprVPN oferă gama normală de aplicații personalizate pentru dispozitivele populare, cum ar fi cele care rulează Microsoft Windows, MacOS, iOS și Android. Puteți, de asemenea, să instalați aplicația direct pe un router, având la dispoziție instrucțiuni pas cu pas pentru acest proces, instrucțiuni disponibile la secțiunea de suport a site-ului web oficial. VyprVPN oferă totodată o serie de ghiduri de configurare manuală pentru alte platforme, fără aplicații native, cum ar fi Linux, BlackBerry și Kodi.

Extensii de browser

Din păcate, VyprVPN nu oferă extensii de browser pentru Google Chrome, Mozilla Firefox sau Safari. Majoritatea furnizorilor de top oferă cel puțin o extensie proxy. De exemplu, ExpressVPN oferă extensii VPN full pentru toate browserele populare. Întotdeauna v-am recomanda să utilizați o extensie de browser împreună cu VPN-ul complet, dar chiar dacă poate că nu ați vrea să o faceți, ar fi bine ca serviciul să vă ofere această opțiune.

Console de gaming și device-uri de streaming video

Este posibil să utilizați VyprVPN alături de o sumedenie de console și dispozitive de streaming prin conectarea acestora la un router configurat sau la un alt dispozitiv care are instalată aplicația VPN principală. Acestea includ dispozitive precum Apple și Android TV, Sony PlayStation 4, Nintendo Switch și multe altele. Limita normală de cinci conexiuni simultane pe planul Premium se va dovedi a fi cu adevărat utilă aici.

Din păcate, VyprVPN oferă doar ghiduri de configurare manuală pentru Apple și Android TV, sugerând astfel că serviciul de streaming convenabil nu este ceva prioritar pentru ei. Când am cerut explicații la serviciul de asistență pentru clienți, am fost anunțați că majoritatea dispozitivelor de streaming și a consolelor de jocuri ar trebui să funcționeze atunci când sunt conectate la un router preconfigurat, însă VyprVPN nu poate garanta acest lucru. De asemenea, agenții au confirmat că, în timp ce Kodi nu este acceptat în mod oficial, unii utilizatori pot să îl utilizeze cu serviciul de VPN oferit de VyprVPN.

Streaming și torrente

VyprVPN nu poate fi considerat fiabil atunci când vine vorba de streaming video pe servicii ca Netflix sau BBC iPlayer. Accesul la aceste servicii când merge, când nu. Pe site-ul web al VyprVPN există o listă lungă de pași pe care îi puteți parcurge dacă întâmpinați probleme cu accesarea serviciilor de acest fel, Din fericire, în cadrul ultimelor noastre teste, am putut viziona filme și seriale Netflix printr-o gamă bunicică de servere din Statele Unite ale Americii.

Accesul la BBC iPlayer sa dovedit a fi foarte dificil în ultima perioadă. După ce am vorbit cu serviciul de relații cu clienții, am înțeles că problema pare să fie una general valabilă pentru mai toți utilizatorii. Nu ne rămâne decât să vă spunem că, dacă doriți o opțiune fiabilă pentru streaming, vă recomandăm un serviciu ca NordVPN. În ciuda acestui fapt, VyprVPN rămâne o alegere populară pentru device-uri ca Apple sau Android TV, de pe care puteți accesa ABC, HBO și Hulu. Este, de asemenea, o alegere bună pentru încărcarea sau descărcarea de torrente, datorită vitezelor fiabile și a setului puternic de caracteristici de confidențialitate.

Criptare și siguranță

VyprVPN este o alegere grozavă în materie de confidențialitate, cu câteva chestii minore de care să ții cont. Aplicațiile pornesc ca un prim protocol celebrul OpenVPN, cel mai sigur protocol disponibil, dar există și alte opțiuni de a alege un altul, în cazul în care aveți nevoie de ele. Criptarea se face prin intermediul AES-256, un cifru care nu poate fi compromis, favorizat chiar de către guvernul federal american.

Funcția kill switch VPN extrem de eficientă este obligatorie aici, pentru că vă permite să blocați automat conexiunea la internet în cazul în care VPN-ul va fi deconectat din orice motiv. Un alt bonus imens este acela că VyprVPN isi găzduiește propriile servere DNS, ceea ce înseamna ca niciun bite de trafic web pe care îl efectuați nu va fi redirecționat prin servere terțe care ar putea expune adevărata adresă IP pe care o aveți. De asemenea, în timpul testelor noastre nu am avut parte de nicio scurgere de date de tip DNS, IPv6 sau WebRTC, ceea ce este foarte liniștitor pentru orice utilizator.

Depășirea cenzurii online

Am descoperit prin testele noastre că VyprVPN este unul dintre cei mai fiabili furnizori de VPN pentru utilizatorii din China după represiunea guvernamentală contra serviciilor de tip VPN din această țară. Având site-ul principal blocat în China și totodată aplicația iOS eliminată din App Store în țara Marelui Zid, va trebui să vă asigurați că descărcați aplicația înainte de a pleca spre acest teritoriu.

Protocolul Chameleon propriu-zis al VyprVPN este disponibil la fiecare locație a serverului din întreaga lume și codifică metadatele de pachete OpenVPN pentru a se asigura că acestea rămân o nerecunoscută dacă se reușește cumva inspecția profundă a pachetelor, deep packet inspection. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot ocoli rețelele guvernamentale restrictive, cum ar fi Marele Firewall al Chinei, fără a sacrifica la capitolele viteză sau intimitate. VyprVPN o alegere bună și pentru utilizatorii din alte țări cu cenzură online pronunțată, deoarece împiedică guvernele, corporațiile și ISP-urile să inspecteze sau să vă redirecționeze traficul web spre unde vor aceste servicii naționale.

Intimitate

Politica de logare

VyprVPN și-a revizuit recent politica de logare de date pentru a deveni în sfârșit un furnizor de tip zero logs. Până în noiembrie 2018 politica de confidențialitate a VyprVPN arăta că a colectat și stocat metadate, inclusiv timbre și adresele IP originale, timp de până la 30 de zile, dar acest lucru nu mai este acum practicat. Sunday Yokubaitis, CEO al companiei-mamă Golden Frog, deținătoare a subsidiarei VyprVPN, a declarat despre actualizare: “Întrucât serviciul nostru s-a maturizat mult în ultimul deceniu, am crescut și ne-am dezvoltat în gestionarea unei rețele VPN la nivel mondial, iar necesitatea exploatării acestor date a scăzut”.

VyprVPN nu mai colectează următoarele date:

 • Adresa IP originală a unui utilizator;
 • Adresa IP oferită de VPN utilizatorului în timpul utilizării de către acesta a serviciului;
 • Timpii de start și de oprire a conexiunii;
 • Traficul realizat de utilizator sau conținutul de orice fel;
 • Cererile de tip DNS.

Statutul recent adjudecat de no-logs al serverelor VyprVPN a fost verificat independent de către firma de securitate Leviathan Security. Aceasta a constatat că “VyprVPN nu ține niciun jurnal de date fără consimțământul utilizatorului”. Ne place că Golden Frog nu numai că și-au schimbat politica de logare, dar a mers până la punctul în care au vrut să testeze independent tot ce scrie în propria lor politică de confidențialitate. Puteți citi întreg auditul celor de la Leviathan Security pe net.

Jurisdicție

VyprVPN are sediul principal în Elveția, o țară prietenoasă cu viața privată, aflată în afara brațelor juridice ale SUA și UE, ambele cu legi dure privind stocarea datelor din online. De asemenea, VyprVPN face parte din US-Swiss Privacy Shield, ceea ce înseamnă că trebuie să respecte legile elvețiene de protecție a datelor atunci când transferă date despre clienți din Elveția în Statele Unite.

În politica de confidențialitate a VyprVPN, putem citi că “firma cooperează pe deplin cu agențiile guvernamentale de aplicare a legii”, dar trebuie să existe o citare înainte ca informațiile de identificare ale utilizatorului să fie furnizate. Cu toate acestea, această linie de text nu ar trebui să te preocupe prea tare, pentru că cei de la VyprVPN nu colectează niciun jurnal de date personale de la utilizatori.

Ușurința utilizării serviciului

VyprVPN oferă o gamă simplă și ordonată de aplicații personalizate care, chiar dacă sunt ușor simpliste, au ca prioritate numărul 1 experiența utilizatorilor. Este foarte ușor să alegeți o nouă locație a serverului, deși nu suntem fani ai ferestrei separate pentru lista de servere. Mai multe opțiuni avansate pot fi găsite în spatele pictogramei din colțul din dreapta sus.

Ne place că sub fiecare dintre protocoalele VPN există un rezumat al puterii de criptare al acestuia, precum și date despre vitezele medii și care sunt cele mai bune dispozitive pe care le poți folosi. Aplicațiile mobile sunt un pic mai slabe prin comparație, deoarece se utilizează ceva mai greoi, fiind nevoie de introducerea mai multor parole la autentificare. Odată ce ați accesat aplicația, experiența este foarte asemănătoare cu cea de la aplicațiile pentru desktop, conexiunea fiind relativ rapidă și fără probleme.

Relații cu clienții

O mare lipsă a serviciului VyprVPN este o bază proprie de cunoștințe și informații pe care utilizatorii să o poată folosi când utilizează serviciul. Totuși, acest lucru poate fi trecut cu vederea grație serviciului de live chat disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Răspunsurile pot veni ceva mai greu, însă atâta timp cât sunteți pregătit să așteptați câteva minute după ele, acest lucru nu ar trebui să fie o problemă prea mare. Toate problemele noastre au fost rezolvate cu promptitudine de către agenții prietenoși, care au răspuns la întrebările noastre mai degrabă decât să ne trimită înapoi la lista cu Întrebările Frecvente.

Secțiunea de suport de pe site-ul VyprVPN nu este așa de stufoasă pe cum ne-am dori să fie. Lipsesc tutorialele video sau sfaturile detaliate pentru unele situații mai speciale. Există suficientă informație acolo pentru ajutor, cu manuale de setare și rezolvarea unor probleme de bază, însă cam atât. Acest lucru nu se va dovedi a fi un obstacol însă, pentru că instalarea și rularea serviciului este destul de intuitivă pe orice device.

Concluzia despre VyprVPN

VyprVPN este o alegere excelentă pentru cei care doresc un nivel ridicat de intimitate fără a sacrifica la capitolul performanța. Cele mai bune caracteristici sunt cele întâlnite la planul de abonament premium, care vine la un preț destul de rezonabil pentru abonamentul de doi ani. Serviciul oferă viteze rapide în locațiile cele mai populare, cu încărcări rapide, făcându-l foarte atrăgător pentru torrente și utilizatorii de tip p2p. Singurul dezavantaj considerabil ar fi accesul fără consistență la servicii ca Netflix și BBC iPlayer, pentru că nu vei ști de azi pe mâine dacă te poți sau nu conecta la aceste servicii de streaming video online.

Leave a Comment