TorGuard

4.4 / 5

TorGuard

  • Viteze rapide la conexiuni locale
  • Opțiuni multe și bune de intimitate
  • Serviciu gratuit de email criptat

Pros

  • Serviciu funcțional în țări cu cenzură online
  • Viteze mari pe conexiuni locale
  • Politică de logare strictă, servere în 52 de țări

Cons

  • Performanțe internaționale slabe
  • Aplicații învechite, neactualizate
  • Acces slab la Netflix

TorGuard info

Name TorGuard
Website URL www.torguard.net
Preț lunar 4,99 dolari
Streaming Acces câteodată limitat la Netflix
Viteză de download medie 40Mbps
Viteză de upload medie 93Mbps
Ping 139 ms

TorGuard este cu siguranță cel mai potrivit serviciu de VPN pentru cei care doresc să-și protejeze intimitatea înainte de toate. Cei care vor acces ușor la aplicații de streaming sau un serviciu ușor de folosit vor fi dezamăgiți, însă chiar și așa nivelul de configurabilitate al TorGuard este greu de învins. Există mai multe motive pentru care TorGuard nu se clasează foarte sus în topul nostru, însă cu siguranță va fi un serviciu bun pentru majoritatea utilizatorilor de zi cu zi.

TorGuard oferă gama obișnuită de planuri tarifare pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună opțiune pentru nevoile voastre. În mod normal, cu cât vă abonați pe o perioadă mai lungă, cu atât veți plăti mai puțin în fiecare lună. O singură lună de abonament costă 9,99 de dolari, un preț rezonabil. Cele mai mari reduceri le vei întâlni la abonamentele pe 6 și 12 luni, ambele fiind de doar 4,99 dolari pe lună, economisind astfel 50%.

Viteză și fiabilitate

TorGuard oferă performanțe rapide la nivel local, dar, cu siguranță, nu foarte bune pe conexiuni internaționale în comparație cu furnizorii de top. Pe plan local, vitezele sunt destul de bune pentru utilizatorii de zi cu zi, atingând un maxim de 87 Mbps în Marea Britanie. Conectarea la serverele din SUA a fost foarte rapidă, atingând viteze de 40Mbps, însă vitezele au scăzut semnificativ în cazul conexiunilor la distanță. Am descoperit că latența este ridicată în toată rețeaua, ceea ce nu va afecta majoritatea utilizatorilor, dar poate împiedica activitatea jucătorilor înrăiți.

Upload-urile sunt suficient de rapide pentru conexiunile locale, dar se chinuie să facă treabă pe distanțe mai mari. Vitezele din Marea Britanie ating maximul la 93Mbps, asigurând încărcarea rapidă a fișierelor. Dacă sunteți în căutarea unui VPN pe care să îl utilizați pentru navigare generală pe net și pentru anumite servicii de streaming, TorGuard va face cel mai bine treaba.

Locațiile serverelor

Cu 52 de țări din care puteți alege, nu ar trebui să aveți prea multe probleme în a găsi un server TorGuard în apropiere, indiferent unde vă aflați în lume. Gama de adrese IP este impresionantă, existând 3.000 de adrese proprii, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să dați de o congestionare a serverului.

Puteți alege dintre 10 orașe din SUA, TorGuard având o bună răspândire a locațiilor care acoperă această țară vastă. Alegerea la nivel de oraș este disponibilă și într-o sumedenie de alte țări. America de Sud și Africa, din păcate, nu au opțiuni semnificative, deci utilizatorii de aici ar trebui să evite achiziția de servicii de la acest provider.

Aplicații

TorGuard oferă aplicații personalizate pentru dispozitivele ce rulează pe Microsoft Windows, MacOS, iOS, Android și Linux. Puteți, de asemenea, să cumpărați un router preconfigurat de pe site-ul web al companiei TorGuard, care are deja instalat VPN-ul sau să îl instalați pe ruterul vostru existent, dacă preferați să faceți acest lucru.

Extensiile browserului

TorGuard oferă extensii proxy pentru browserele Google Chrome și Mozilla Firefox. Trebuie remarcat faptul că acestea nu sunt extensii VPN adevărate, deoarece acestea vor proteja numai traficul browserului, prin urmare nu vă sfătuim să le folosiți în locul aplicației pentru desktop.

Streaming și torrente

Cu excepția cazului în care sunteți dispus să plătiți o opțiune extra de 5 dolari pe lună pentru o adresă de IP dedicată pentru streaming, TorGuard nu este o opțiune fiabilă pentru aceste servicii. Netflix este de obicei blocat în rețeaua providerului, dar am reușit să îl accesăm prin câteva servere din SUA în testele noastre recente, deși acesta s-a încărcat greu. BBC iPlayer rămâne inaccesibil, așa cum se întâmplă de mai multe luni încoace. TorGuard este, totuși, o alegere excelentă pentru torrente, deoarece activitatea p2p este permisă pe toate serverele. Încărcările rapide și o multitudine de caracteristici de confidențialitate sunt, de asemenea, avantajoase în acest domeniu.

Criptare și securitate

La acest capitol TorGuard se descurcă într-adevăr pe cont propriu, însă foarte bine, oferind unul dintre cele mai înalte niveluri de confidențialitate pe care le-am văzut de la orice furnizor de VPN. Nu numai că TorGuard oferă criptare prin intermediul cifrului de top AES-256, ci și aplicația Windows implicită folosește încă de la început OpenVPN, cel mai sigur protocol dintre toate. Există suficiente setări avansate pentru a satisface chiar și utilizatorii cu cel mai mare interes în siguranța online, inclusiv o caracteristică kill switch și servere DNS proprii.

Leave a Comment