NordVPN

4.8 / 5

Un serviciu de top cu 5.000 de locații în 62 de țări.

NordVPN

 • Viteze medii mari globale de până la 67Mbps
 • Acces rapid la Netflix și alte servicii de streaming
 • 5000 de servere în peste 62 de țări

Pros

 • Performanțe grozave și fiabile, cu viteze de până la 209Mbps
 • Severe fiabile, în peste 62 de țări
 • Setări ca Double VPN și Tor for VPN

Cons

 • Protocoalele de securitate alternative se setează manual
 • Extensiile sunt de tip proxy, nu VPN
 • Suportul pentru clienți pe email e încet

NordVPN info

Name NordVPN
Website URL www.nordvpn.com
Preț lunar 2.99 dolari
Streaming Acces rapid la Netflix, iPlayer și altele
Viteză de download medie 66.56 Mbps
Viteză de upload medie 25.03 Mbps
Ping 141 ms

NordVPN este, fără doar și poate, unul dintre cele mai bune servicii de VPN pe care le-am testat. Te poți abona cu încredere, știind că serviciul se va ridica la nivelul așteptărilor tale. Neavând loguri pentru utilizatori și oferind printre cele mai mari viteze din câte am testat în mai multe locații, vei aprecia cu siguranță serviciul, intimitatea pe care o oferă și timpii de download și upload. Serviciul oferă acces fiabil la Netflix și alte servicii de streaming online. Designul îmbunătățit recent al aplicațiilor arată grozav, indiferent de platofrma pe care o folosești.

Prețuri și abonamente

Fiecare plan de abonament al NordVPN oferă exact aceleași caracteristici și funcționalități. Un pachet pentru o singură lună este destul de scump, la 11,95 de dolari, însă acesta scade până la 6,99 de dolari dacă plătești abonamentul de un an. Cel mai bun raport calitate-preț este la abonamentul pe doi ani, la care vei plăti doar 3,99 de dolar per luna de abonament, deci vei economisi nu mai puțin de 66% din prețul pe care l-ai plăti lunar.

NordVPN are și o ofertă specială care este activă acum și de obicei, care îți permite să economisești 75% din prețul normal, urmând să plătești 2,99 dolari pe lună pentru trei ani. NordVPN oferă și o perioadă de testare, precum și garanția banilor înapoi în cel mult 30 de zile, Pentru a-ți recupera banii, va trebui să treci printr-un proces cu intrebări și răspunsuri pentru a determina de ce ai cerut returnarea plăților, proces ce se va desfășura cu ajutorul unui agent de la serviciul de relații cu clienții.

Opțiuni de plată

NordVPN acceptă majoritatea opțiunilor de plată majore de pe piață, cum ar fi majoritatea cărților de credit sau debit, câteva monede virtuale cum ar fi Bitcoin, dar și alte opțiuni internaționale precum Alipay, UnionPay sau WebMoney. Serviciul a scos recent din oferta de opțiuni de plată PayPal, mutându-se la un serviciu similar pe numele său Adyen care pare că oferă un nivel mai bun de intimitate pentru clienți din cauza naturii funcționării acestuia.

Viteză și fiabilitate

NordVPN a dat dovadă de performanțe absolut formidabile în toate testele pe care le-am efectuat. Atât vitezele de upload, cât și cele de download au fost constant rapide și fiabile indiferent de locația din lume pe care am ales-o.

NordVPN este foarte rapid, mai ales pe conexiuni locale. Cele mai tari conexiuni au atins viteze de 209Mbps. Vitezele medii de download din Regatul Unit spre Statele Unite au fost de 74Mbps, destul cât să îți asigure transfer între mai multe device-uri. Unele conexiuni la distanțe mai mari au fost și mai și, cum ar fi San Francisco la Sydney cu 42Mbps, însă unele au fost mai slabe, cum ar fi cele între Australia și Canada.

Latența a fost la rândul ei foarte scăzută, la doar 2 milisecunde pentru utilizatorii din Frankfurt și 4 milisecunde pentru Amsterdam, fapt ce face din NordVPN un serviciu ideal pentru jucătorii de jocuri online și pentru streaming video. Viteze locale medii de 89Mbps sunt printre cele mai bune dintre câte am testat, făcând din NordVPN un serviciu foarte atractiv pentru utilizatorii de tip peer-2-peer. Conexiunile locale în Londra, Paris și Amsterdam s-au comportat chiar mai bine decât atât.

Chiar dacă mai multe servicii de VPN oferă viteze mai mari pe servere individuale, NordVPN rămâne unul dintre cele mai tari servicii pentru că livrează performanțe extrem de bine balansate fără să îți ceară să sacrifici lucruri în alte zone pentru a le obține.

Caracteristici

Locațiile serverelor

Cele 62 de țări în care se află servere NordVPN poate că nu par a fi prea multe la început ca număr, însă cel mai probabil că vei avea un server foarte aproape de tine oriunde te-ai afla. Peste 5.000 de servere are întreaga rețea, un număr de-a dreptul fantastic, fiecare dintre acestea având o adresă IP statică. Acest lucru duce la o intimitate mai bună pe internet, chiar dacă s-ar putea ca IP-ul static să încetinească din când în când dacă un server anume devine prea populat. Există posibilitatea de a alege servere în funcție de oraș în 6 țări diferite, printre care Statele Unite ale Americii și Regatul Unit.

Platformă și device-uri

Aplicații

Toate sistemele de operare importante sunt acoperite, până și Linux, iar în cazul rar în care nu găsești o aplicație pentru sistemul tău, poți oricând să instalezi VPN-ul direct pe router.

Extensii de browser

Există extensii proxy pentru Google Chrome și Mozilla Firefox. Acestea îți vor cripta traficul realizat în browser, însă protecția se termină aici. Cel mai bine ar fi să folosești extensia alături de aplicația serviciului principal. Blocatorul de scurgeri de informații WebRTC adăugat la extensie este un bonus extrem de folositor.

Console de jocuri și device-uri pentru streaming video

NordVPN vine cu o aplicație pentru Android TV, ceea ce înseamnă că îl poți folosi pe device-uri ca Android TV sau Amazon Fire TV Stick fără să trebuiască să le configurezi manual. De fapt, NordVPN este una dintre cele mai populare alegeri pentru toate dispozitivele de streaming video. Dacă ai un asemenea device și vrei să afli mai multe detalii, poți căuta pe site-ul NordVPN mai multe informații în acest domeniu. Dacă vrei ca toate dispozitivele de streaming video să fie acoperite cu intimitatea pe care o oferă serviciul de VPN, cel mai bine ar fi să instalezi acest serviciu direct pe routerul din casa ta.

Streaming și torrente

În timpul testelor noastre nu am găsit nicio problemă cu accesarea de servicii de streaming online prin NordVPN. Nu trebuie să te îngrijorezi despre ce server să alegi, pentru că serviciul va alege automat serverul ideal pentru tine. Opțiunile pentru SUA funcționează bine pentru Netflix, iar cele din Marea Britanie oferă acces neîntrerupt spre BBC iPlayer. Mulți dintre providerii de VPN-uri au probleme în a oferi aceste servicii la momentul actual. Accesul la serviciile de streaming video nu se opresc aici. Utilizatorii plătitori de abonamente au spus că mai funcționează și în cazul următoarelor servicii de streaming:

 • Amazon Prime Video
 • Hulu
 • HBO
 • Sling TV
 • Sky
 • Now TV
 • PlayStation Vue

Să descarci torrente este interzis pe fiecare server individual, însă există mai multe opțiuni pentru a ține utilizatorii de asemenea servicii, sau de streaming prin Kodi, foarte mulțumiți.

Criptare și securitate

Există disponibilă o singură opțiune pentru protocolul pe care îl poți alege. Acesta este celebrul OpenVPN, care îți oferă mixtul perfect între performanță și securitate. Poți să folosești și protocolul IKEv2 dacă vrei, însă va trebui să descarci alte lucruri și să le setezi, ceea ce nu e tocmai ușor. Există o opțiune built-in pentru kill switch care îți protejează adresa IP în cazul în care serverul cade fără motiv. Serverele DNS ale celor de la NordVPN sunt proprii, așa că primești automat protecție de la cap la coadă. Există opțiuni extra de protecție de tipul Double VPN sau Tor, pentru criptare în plus, acestea funcționând fără cusur la capitolul scurgeri de informații despre IP sau DNS.

Suprimarea cenzurii online

Încă de la eșecul serviciilor de VPN în China, NordVPN a devenit din ce în ce mai greu de recomandat pentru rezidenți sau vizitatori. Utilizatorii au raportat faptul că serverele funcționează doar câteodată, însă se pot găsi situații în care accesarea acestora și a site-urilor blocate să fie greoaie sau chiar imposibilă. Este bine de știut că nu există servere pentru iOS, așa că utilizatorii de iPhone sau iPad se vor chinui în a se conecta în această țară. Însă aceste lucruri sunt valabile doar pentru China. În alte țări în care cenzura online este bine implementată, NordVPN funcționează fără probleme.

Intimitate

Politica de confidențialitate și login

Iată ce am putut afla despre informațiile pe care serverele NordVPN le stochează despre activitatea ta online: server loads. Atât. Asta e tot. Server loads înseamnă timpii de încărcare a serverelor. Acești timpi sunt monitorizați pentru a menține un nivel de performanțe optime pentru utilizatori, nimic altceva. Intimitatea ta online este mai importantă decât orice altceva.

Jurispundență

NordVPN funcționează sub sistemul juridic din Panama, astfel că nu poate fi limitat de legile din Statele Unite sau Europa. Panama nu le cere companiilor să stocheze sau să raporteze datele cu care lucrează, și nici nu este parte a vreunui tratat care să oblige țara să furnizeze date spre alte state ale lumii. Faptul că funcționează din Panama îi conferă serviciului puterea de a interzice accesul oricărui scraper de date, astfel că e imposibil ca activitatea ta online să fie urmărită până înapoi la persoana ta.

Practicalitatea folosirii serviciului

Site-ul web al celor de la NordVPN este plin de ghiduri intuitive pentru setarea aplicațiilor pe orice platformă te afli, însă cel mai probabil că nu vei avea nevoie de ele. Toate aplicațiile create de serviciu funcționează fără cusur și nu au nevoie de niciun fel de intervenție din partea ta ca utilizator. Dacă vrei să te joci pe la setările avansate, poți face asta bineînțeles, acestea fiind clar marcate în aplicație. Programul te și avertizează să nu faci asta totuși, dacă nu ai habar despre ceea ce urmează să faci. Mai bine îți vezi de treabă și te bucuri de serviciu așa cum vine.

Primii pași cu noul serviciu

Instalarea și setarea aplicațiilor este foarte ușoară și se poate realiza în câteva minute, făcând toată treaba rapidă chiar dacă nu ai mai descărcat niciodată un program pentru VPN înainte. Procesul este simplu, descarci software-ul relevant situației tale de pe site și urmărești pașii intuitivi care îți vor arăta cum să treci prin procesul de instalare.

Relații cu clienții

NordVPN dă mereu dovadă de un serviciu de relații cu clienții fără cusur, atât prin intermediul bazei de date bine puse la punct, cât și prin serviciul online de live chat. Agenții de relații cu clienții răspund rapid și sunt foarte prietenoși și facili, reușind să dea de cap majorității problemelor în câteva minute. Ghidurile care explică unele probleme sunt foarte ajutătoare de asemenea, acoperind o gamă largă de posibile probleme și oferind eventualele soluții pentru acestea.

Concluzia despre NordVPN

NordVPN a reușit să balanseze perfect intimitatea oferită și viteza, fapt ce îi diferențiază de restul competiției ca fiind printre cele mai bune produse de VPN din piață. Dacă te abonezi pe termen lung la serivciile lor vei avea parte de prețuri de neînvins, dar și de servicii stabile și greu de întrecut din toate punctele de vedere, intimitate, viteză și tot ce vrei. Serviciul este foarte rapid în majoritatea locațiilor populare, cu acces fiabil la serviciile mari de streaming video cum ar fi Netflix sau BBC iPlayer.

Vitezele de upload grozave fac din NordVPN alegerea ideală pentru cei care descarcă la greu torrente. Serviciul este totodată complet privat, având politica zero-logs implementată încă de la început. Având sediul central în Panama, o țară cu legi prietenoase pentru aceste servicii, NordVPN a putut implementa câteva opțiuni de securitate de mare calibru, pe care cu greu le găsești în alte părți.

Leave a Comment