IPVanish

4.7 / 5

VPN-ul cu cele mai rapide viteze la conexiuni locale.

IPVanish

  • Viteze de download medii de 48Mbps
  • Latență de top și upload ultra rapid
  • Torrente și p2p permise pe toate serverele

Pros

  • Cele mai rapide viteze la conexiunile locale
  • Viteze mari ideale pentru servicii p2p
  • Politică zero-logs extrem de strictă

Cons

  • Aplicațiile dedicate ar putea fi ceva mai atractive
  • Perioadă de returnare a banilor de doar 7 zile

IPVanish info

Name IPVanish
Website URL www.ipvanish.com
Preț lunar 3,70 dolari
Streaming Poate fi utilizat pentru Netflix, însă cu mici probleme întâlnite câteodată
Viteză de download medie 47.86 Mbps
Viteză de upload medie 26.22 Mbps
Ping 140 ms

IPVanish este un VPN de tip zero-logs excelent pentru torrente, Kodi și gaming. Nu doar că este o rețea extrem de sigură și de privată, ci și una foarte rapidă. Vitezele de download sunt grozave în majoritatea locațiilor populare de servere, în timp ce vitezele de upload globale sunt cele mai bune din clasă, cu latență mică.

Singurul minus vizibil este legat de limitarea serviciului de streaming online, chiar dacă Netflix funcționează la momentul redactării acestei recenzii, BBC iPlayer rămâne blocat. VPN-ul oferă criptare puternică și multe opțiuni bune de intimitate, cum ar fi servere DNS proprii și un kill switch de VPN. Serverele nu colectează nici măcar metadate de bază, astfel că VPN-ul este unul complet fără date de logare.

Preț și abonamente

Fără a fi cel mai ieftin sau cel mai scump serviciu, IPVanish are abonamente la prețuri rezonabile și accesibile pentru aproape toată lumea. 3,70 de dolari americani pe lună pentru un contract pe doi ani este un preț bun, mai ales pentru că este cu 69% mai ieftin decât ar fi prețul pe o lună, care este de 10 dolari. Politica de returnare a banilor în 7 zile de la contractare este 100% garantată, fără să trebuiască să explici de ce vrei banii înapoi.

Banii îți vor fi returnați în contul tău în cel mult 10 zile lucrătoare de la depunerea cererii. Singura noastră problemă la acest capitol vine la politica pentru sistemul iOS. Dacă te abonezi la serviciu printr-un iPhone de la Apple, atunci nu mai poți să îți ceri banii înapoi.

Opțiuni de plată

IPVanish acceptă o serie limitată de opțiuni de plată, inclus carduri de credit sau debit și PayPal. Nu poți plăti cu monede virtuale, cum ar fi bitcoin, nici prin unele sisteme internaționale de plată, cum este Alipay.

Viteză și fiabilitate

IPVanish vine cu printre cele mai rapide viteze de download pe care le-am testat până acum. Cele mai bune servere ale rețelei sunt de-a dreptul ieșite din comun. Dacă te afli lângă Toronto, San Francisco, Singapore, Londra sau Paris și ai nevoie de o conexiune bună locală, atunci IPVanish este greu de bătut. La nivel global, serviciul este unul de tip mixt, cu unele servere mai slabe trăgând în jos performanțele generale de viteză ale rețelei.

Totuși, viteza medie generală globală nu scade sub 48Mbps, mai mult decât suficient pentru a putea descărca fișiere și a rula un stream video în format HD. Vitezele de upload și latența sunt consistente și printre cele mai bune din câte am testat, făcând din IPVanish o alegere bună pentru gamerii care folosesc software de tip p2p.

Performanțele IPVanish

IPVanish oferă viteze de download foarte rapide la conexiunile locale, având o viteză medie fenomenală de până la 294 de megabiți pe secundă, în timp ce alte locații dau o medie de 162Mbps. Conexiunile spre Statele Unite s-au făcut de obicei la 27Mbps, nimic deosebit, însă destul pentru a reda conținut în format HD de la serviciile de streaming online sau pentru descărcat fișiere.

Dacă vrei să te conectezi din Australia sau Japonia, multe dintre conexiuni se chinuie să ajungă la o viteză de 15Mbps sau mai mare. Am înregistrat o latență fantastic de mică, de sub 1 milisecundă, pentru utilizatorii din Toronto și Frankfurt, precum și de sub 2 milisecunde pentru cei din New York și Amsterdam. Fără doar și poate, IPVanish este un serviciu de VPN de vis pentru gameri și utilizatorii de torrente.

Vitezele de upload oferite de IPVanish sunt printre cele mai bune din câte am văzut de la orice provider de VPN. Vitezele locale de upload au fost extrem de rapide, ajungând la 119Mbps, unele servere individuale depășind această valoare și ajungând, în cazul serverelor din Paris, la o viteză fenomenală de 187Mbps. Chiar dacă IPVanish este foarte rapid ca serviciu, acestuia îi lipsește consistența la viteza de download. Dacă ai nevoie să te conectezi doar la servere locale atunci poți folosi IPVanish cu mare încredere. Performanțele la conexiunile internaționale este mai puțin consistentă, așa că e bine să te gândești cu grijă la nevoile tale referitoare la locație înainte de a cumpăra un abonament.

Caracteristici

Locațiile serverelor

Cele peste 40.000 de adrese IP din oferta curentă a serviciului de VPN IPVanish însumează un maxim autoritar între aceștia și competitori. Încetinirea serviciului din cauza congestionării serverelor nu ar trebui să fie niciodată o problemă. Cele 61 de țări în care există servere sunt variate și bine împrăștiate pe tot globul, lista cuprinzând câteva locații mai puțin obișnuite, cum ar fi Moldova sau Filipine, alături de țările deja cunoscute.

IPVanish ar putea lucra puțin la capitolul city-level selection, oferindu-le clienților oportunitatea să aleagă serverul dintr-un oraș anume la care să se conecteze. Brazilia are 18 servere, aceasta fiind singura țară din America de Sud în care compania deține locații. Numărul de servere este însă suficient pentru a face față traficului ce se desfășoară în această parte a lumii.

Platforme și dispozitive

Pe lângă cele mai populare sisteme de operare pentru mobil și desktop, care sunt evident acoperite, poți să mai instalezi IPVanish pe router direct. În acest mod îți protejezi tot traficul de date deodată, în casă sau la birou, chiar și în cazul device-urilor pentru care IPVanish nu a creat o aplicație. Există ghiduri online cu explicații despre cum să instalezi manual IPVanish pe efectiv orice platformă, device sau router.

Extensii de browser

IPVanish nu a creat deocamdată o extensie pentru browser. Aceasta este una dintre zonele în care IPVanish a rămas în spate, în comparație cu marii competitori de pe piață.

Console de gaming și gadgeturi de streaming video

Doar device-ul Amazon Fire TV Stick are o soluție proprie dedicată de la providerul de VPN. Pentru a folosi serviciul pe console sau pe oricare alt device de streaming, va trebui să configurezi mai întâi routerul din casă cu VPN și să folosești astfel conexiunea de internet securizată pentru a lega la net și aceste dispozitive. Dacă vrei, poți conecta dispozitivele acestea și printr-un device care are deja instalată aplicația IPVanish, un smartphone sau un laptop, de exemplu.

Streaming și torrente

Având la dispoziție una dintre cele mai bune viteze de download dintre toate serviciile de VPN, e o rușine faptul că IPVanish nu poate fi în stare să deblocheze cele mai cunoscute servicii de streaming online. Majoritatea serverelor americane de Netflix vor funcționa, însă nu există niciun server din Regatul Unit care să poată reda BBC iPlayer.

IPVanish a dedicat resurse însemnate spre traficul p2p, fapt care se și vede în performanțe. Este cel mai bun serviciu de VPN pentru torrente din acest moment, cu viteze de download extrem de mari, viteze de upload de neînvins și trafic p2p permis pe toate serverele. Aceste lucruri sunt foarte utile și pentru utilizatorii modulului Kodi.

Criptare și securitate

Credem cu tărie că IPVanish este unul dintre cele mai sigure și private servicii de pe piață. Protocolul standard este OpenVPN, iar criptarea se face cu cifrul de nedescifrat AES-256. Există și un kill switch care te va ajuta să îți protejezi identitatea online în cazul în care serverul de VPN se întrerupe, precum și o sumedenie de alte opțiuni gândite cu scopul de a-ți păstra anonimitatea online în fiecare moment. Nu am dat de nicio scurgere de date IP sau DNS în timpul testelor noastre.

Depășirea cenzurii online

IPVanish spune clar și răspicat că nu poate să își ofere serviciile dacă te afli în China, chiar dacă există mai multe unelte de obfuscation acolo. Onestitatea lor este de apreciat, însă chiar și așa, este dezamăgitoare. Serviciile funcționează bine dacă te afli în oricare altă țară în care cenzura online este aplicată, cum ar fi Arabia Saudită sau Turcia.

Intimitate

Politica de logare

IPVanish nu ține niciun fel de log pe niciun device. Acest lucru este cu adevărat remarcabil, pentru că până și cele mai stricte politici de login de VPN înregistrează cel puțin viteza de loading a serverelor pentru a menține și optimiza rețeaua la parametrii cât mai buni. În 2016, când se afla sub un alt management, s-a descoperit că IPVanish colecta loguri, trimițând unele date spre autoritățile americane pentru a ajuta la învinovățirea unui utilizator. De când și-a schimbat conducerea, acest lucru nu mai prezintă o problemă.

Jurispundență

Statele Unite sunt renumite la nivel mondial pentru intimitatea digitală slabă, fiind deci o alegere neinspirată pentru a înființa o companie de VPN. Chiar și așa, IPVanish este o companie americană complet, însă din cauză că serviciile pe care le oferă se pretează după politica zero-logs, nicio informație colectată nu poate fi folosită la identificarea de persoane.

Ușurința utilizării serviciului

Chiar dacă ne-am dori ca aplicațiile pentru desktop ale IPVanish să se modernizeze, asta nu înseamnă că nu sunt la acest moment complet funcționale. Indiferent dacă vrei să le setezi rapid sau să umbli la setările avansate, nu prea ai cum să te încurci în acestea. Chiar și opțiunile avansate sunt explicate clar, în limbaj colocvial. Opțiunea de kill switch lipsește la aplicațiile destinate telefoanelor mobile.

Primii pași cu IPVanish

Chiar dacă ești un începător în ale VPN-ului, să instalezi IPVanish este un proces simplu și care îți va răpi doar câteva minute de la început și până la sfârșit. Există ghiduri de setare pentru cele mai populare device-uri pe site-ul oficial, extrem de ușor de folosit și de aplicat pentru dispozitivul tău.

Relații cu clienții

O adiție recentă și foarte utilă serviciului este funcția de live chat oferită de IPVanish 24 de ore din 24. Agenții de relații cu clienții sunt prietenoși și descurcăreți atunci când îi pui la treabă. Există și un sistem de email foarte util, care îți poate oferi detalii despre serviciu sau rezolva problemele pe care le-ai putea avea. Nu uita nici de secțiunea de întrebări și răspunsuri de pe site, care îți poate remedia situația fără să mai vorbești cu un agent sau să aștepți după un răspuns pe email.

Concluzia despre IPVanish

IPVanish este una dintre cele mai bune alegeri în materie de VPN-uri, mai ales pentru Kodi, torrente și alte servicii p2p, datorită vitezelor excelente, politicii zero-log și a uneltelor extinse pentru intimitate. Serviciul este foarte rapid în cazul conexiunilor în aceeași țară, însă mai puțin consistent la capitolul conexiuni internaționale, într-o rețea care este medie din punct de vedere al numărului de locații, însă uriașă dacă ne luăm după serverele deținute și adresele IP.

Aplicațiile pentru desktop nu sunt cele mai ușor de navigat, însă se revanșează la capitolul opțiuni pentru intimitate puternice, cum ar fi protejarea contra scurgerilor de date de tip IPv6 sau servere DNS proprii. Dacă nu călătorești prea des prin China, și nu urmărești prea des programele de pe serviciul de streaming BBC iPlayer, atunci poți să mergi pe mâna IPVanish cu cea mai mare încredere. Serviciul este grozav atât pentru intimitate, cât și pentru performanță, iar prețul abonamentelor este mai mult decât corect.

Leave a Comment