ExpressVPN

4.9 / 5

Probabil cel mai bun serviciu de VPN din întreaga lume.

ExpressVPN

 • Probabil cel mai bun serviciu de VPN
 • Viteze medii globale de 64Mbps
 • Prețuri competitive pentru servicii de top

Pros

 • Viteze uriașe, de până la 190Mbps
 • Acces rapid la Netflix și alte servicii de streaming
 • Rețea globală cu servere în peste 94 de țări

Cons

 • Fiind un serviciu premium, are un preț pe măsură
 • Se stochează metadate minime de logare
 • Se permit doar trei conexiuni simultane

ExpressVPN info

Name ExpressVPN
Website URL www.expressvpn.com
Preț lunar 6,67 dolari pe lună
Streaming Netflix, BBC iPlayer, Amazon Fire TV și alte device-uri
Viteză de download medie 63.93 Mbps
Viteză de upload medie 27.93 Mbps
Ping 141 ms

ExpressVPN e un serviciu de VPN premium de mare performanță, care își îmbunătățește în mod constant calitățile și își întrece competitorii în ceea ce privește vitezele, având la dispoziție printre cele mai mari rețele de servere din lume. Vei primi în schimbul banilor pe care îi plătești o conexiune rapidă pe care o poți folosi pentru Netflix, BBC iPlayer și alte servicii de streaming. Ai la dispoziție aplicații bune pentru orice device-uri, inclusiv pentru Amazon Fire TV, care sunt extrem de ușor de folosit.

ExpressVPN oferă criptare foarte puternică și o selecție de caracteristici pentru intimitate, cum ar fi un kill switch de VPN. Politica de logare a serviciului este sensibilă, acesta colectând doar statistici anonime referitoare la cantitatea de date utilizate pentru a menține rețeaua la nivelul superior la care se află. Serviciul funcționează bine chiar și în țări în care cenzura este serios aplicată, cum ar fi China. Serviciul de relații cu clienții este disponibil non-stop, agenții fiind de mare ajutor și foarte prietenoși.

Prețul abonamentelor

ExpressVPN face din alegerea abonamentului ideal pentru tine un lucru de câteva minute. Toate abonamentele oferă aceleași lucruri, însă cu cât cumperi mai multe luni, cu atât prețul per lună de abonament scade. Dacă plătești lunar, prețul ți s-ar putea părea cam piperat, la 12,95 de dolari americani. Însă dacă alegi un pachet de 15 luni de exemplu, vei plăti doar 6,67 de dolari, adică doar 50% din prețul unei luni normale, plătind în avans pe un an plus trei luni.

Cei de la ExpressVPN oferă posibilitatea de a-ți cere banii înapoi în 30 de zile de la contractarea serviciilor lor. Nu vei fi întrebat de ce vrei să renunți la abonament. Vei primii banii înapoi și gata. Cardul tău va fi taxat când te înregistrezi, iar orice restituire de bani se va face în până la 7 zile lucrătoare, fapt ce face din acest proces unul ușor și fără restricții ascunse ca în alte cazuri. Poți să salvezi bani prin schema de recomandare a unui prieten, care îți oferă ție și acestuia din urmă 30 de zile de folosire a serviciului gratuită atunci când vă înregistrați pe site. Mai mult, nu există un număr limită de amici pe care să îi poți recomanda.

Opțiuni de plată

ExpressVPN acceptă o gamă variată de metode de plată, inclusiv majoritatea cărților de credit sau de debit, PayPal, Bitcoin și o sumedenie de opțiuni internaționale grație parteneriatului pe care îl au cu Paymentwall. Câteva dintre aceste opțiuni sunt Alipay, Mint, Fanapay, UnionPay și WebMoney.

Viteză și fiabilitate

ExpressVPN și-a dovedit în repetate rânduri puterea în timpul testelor efectuate. Este cu mult peste competiție din punct de vedere al consistenței, a vitezelor de descărcare ultra rapide din orice locație, nu doar din câteva. Indiferent de serverul pe care îl alegi, poți să te aștepți la redare HD a serviciilor de streaming și la viteze de download mari la fișiere, lucru care demonstrează că nu trebuie să îți sacrifici intimitatea online pentru performanțe.

Performanțele ExpressVPN

Așa cum am spus deja, serviciul ExpressVPN este foarte rapid. În ultimele teste efectuate nu doar conexiunile pe care le-am făcut la nivel local au venit cu viteze de download uriașe, de până la 201Mbps, ci și cele la distanță. De exemplu, o conexiune cu un server din UK vine cu viteze de descărcare de aproximativ 74Mbps. Chiar și conexiunile foarte îndepărtate, cum ar fi cele cu servere din Sydney sau Toronto, au revelat viteze de 26Mbps ca o medie, excelente și destul de mari pentru a reda conținut video.

Testele au arătat și o latență extrem de redusă de sub 2 milisecunde pentru utilizatori din New York, Frankfurt sau Sydney, fapt ce face din acest serviciu o alegere ideală nu doar pentru cei care vor anonimitate pe internet, ci și pentru gamerii care folosesc tehnologia p2p. Multe alte locații au avut o latență de sub 5 milisecunde în termeni de ping. Conexiunile ExpressVPN sunt fiabile, având foarte puțină fluctuație în performanțe de-a lungul timpului și fiind cunoscute pentru lipsa deconectărilor bruște, asta dacă și folosești o conexiune bună la internet.

Vitezele de upload sunt de asemenea solide. De exemplu, la un test pe serverul de New York, au fost înregistrate viteze de 148Mbps în medie. Vitezele sunt totodată foarte consistente, fără să apară performanțe mai puțin notabile dintr-o dată, așa cum se întâmplă la unele servicii de VPN pe care le-am testat. Viteza globală de upload actuală este de 28 de megabiți pe secundă. Testele arată că, în timp ce există unele servicii cu servere care pot produce viteze și mai mari, ExpressVPN nu are rival în ceea ce privește performanțele rețelei în sine. Din acest motiv este alegerea logică a multor milioane de utilizatori din toată lumea.

Caracteristici

Locațiile serverelor

ExpressVPN are una dintre cele mai vaste rețele de servere VPN din lume, în aproape 100 de țări. Puține alte servicii de VPN se pot compara cu ei. Rețeaua este compusă din peste 2000 de servere individuale. Acest număr este cel puțin impresionant, fiind aproape dublu față de cel al principalului concurent. Numărul mare de servere îi ajută pe cei de la ExpressVPN să mențină un serviciu consistent și la standarde înalte de performanță, un serviciu fiabil indiferent de fluxul de utilizatori actuali sau noi care folosesc serviciul lor.

De exemplu în Statele Unite, ExpressVPN are 31 de locații de servere în 20 de orașe mari americane, un număr greu de învins. În Australia funcționează servere în patru orașe, iar în Regatul Unit există mai multe servere ultra rapide, fapt ce duce la poate cea mai bună ofertă de pe piață din acest moment.

Regiunea Asia și Pacific poate că nu include China (deși ExpressVPN funcționează foarte bine și aici la capitolul deblocare site-uri cenzurate) însă vine cu opțiuni la îndemână care de obicei nu sunt la fel de accesibile, cum ar fi serviciu pentru Macao, Nepal, Laos sau Myanmar, alături de alte locații mai cunoscute.

Platformă și Device-uri

ExpressVPN oferă mai mult decât selecția normală de aplicații pentru anumite dispozitive cu setări pe care le faci manual. Vei putea să instalezi serviciul pe Windows, MacOS, iOS, Android sau Linux, pe routere, dar și pe Amazon Fire TV Stick, Kindle, chiar și pe Blackberry. Singura problemă este că vei putea să conectezi simultan doar trei dispozitive, și chiar dacă acest număr este suficient pentru mulți, sunt furnizori care au o ofertă mai generoasă la acest capitol, cum ar fi CyberGhost, la care poți conecta în același timp până la 7 device-uri dacă e nevoie.

ExpressVPN a încheiat un parteneriat cu Flashtouters pentru a vinde routere preconfigurate care îți permit să protejezi fiecare dispozitiv din rețeaua ta fără a mai trebui să instalezi aplicații pe fiecare dintre acestea. În mod alternativ, poți să folosești ghidurile de set-up pentru a configura un router personal manual.

Extensie pentru browser

ExpressVPN este unul dintre puținele servicii VPN care oferă extensie de browser, față de mult mai des întâlnitele extensii proxy care nu criptează traficul, nu doar pentru Chrome, ci și pentru Mozilla sau Safari. Aceste extensii vin cu toate caracteristicile serviciului de bază, putând fi instalate în două secunde dacă ai deja instalată aplicația pe device. Extensiile îți oferă șansa să pornești VPN-ul cu doar un click și să navighezi în siguranță și anonim, în același timp blocând scurgerile de date de tip WebRTC, o problemă comună a browserelor care îți poate expune adresa IP.

Ne place mult faptul că extensia pentru browser oferă aceiași experiență premium ca și aplicația principală, doar că într-un format mai ușor și mai convenient pentru device-ul utilizatorului. Extensia pentru Chrome a ExpressVPN a trecut recent printr-un audit independent care a tras următoarea concluzie: “Impresia pe care ne-am făcut-o despre extensia ExpressVPN este pozitivă, iar proiectul se desfășoară în conformitate cu standardele normale de securitate și intimitate”, spun cei de la Cure53.

Console de jocuri și device-uri de streaming

Poți de asemenea să folosești ExpressVPN cu multe dintre device-urile cunoscute folosind serviciul MediaStreamer DNS și urmărind pașii intuitivi pentru a schimba manual setările necesare. Aceste device-uri sunt Apple TV, Google Chromecast, Roku, Xbox 360 și Xbox One, Playstation 3 și 4, Nintendo Wii, Wii U și Switch, Windows Phone și NAS. Gama largă de dispozitive suportate va depăși așteptările majorității utilizatorilor.

Ghidurile de setup sunt foarte ușor de urmat și includ clipuri ajutătoare. Va trebui să îți înregistrezi adresa IP cu serviciul, pentru că altfel traficul tău nu va fi astfel criptat, însă în schimb vei primi viteze de download și mai bune. Desigur că poți oricând să instalezi VPN-ul direct pe router și să te conectezi în acest mod, dacă vrei ca aceste conexiuni pe care le faci să rămână private.

Streaming și torrente

În termeni de fiabilitate și acces ușor la Netflix, BBC iPlayer și alte servicii populare de streaming, ExpressVPN este greu de învins. Ultimele teste pe care le-am efectuat au confirmat că poți accesa Netflix din majoritatea locațiilor din State, așa că ai destule opțiuni pentru a te putea bucura de o performanță cât mai bună. Vitezele mari oferite înseamnă că vei putea profita din plin de opțiunea de redare HD și de a te bucura de streaming fără timpi de așteptare, acel buffer supărător. Accesul la Netflix UK a fost de asemenea posibil printr-o gamă de servere din Regatul Unit, inclusiv din Insula Man și Jersey.

Accesul la BBC iPlayer cu ExpressVPN este de asemenea posibil, însă pare să devină tot mai greu în ultimele luni. După ce am vorbit la serviciul de relații cu clienții, se pare că poți să te uiți la acest serviciu de streaming printr-un VPN dacă nu ești fizic localizat în Marea Britanie. Chiar și așa, serviciul continuă să fie extrem de popular printre fanii serviciilor de streaming cunoscute, printre care Hulu, HBO, Sling TV, Sky, Now TV și PlayStation Vue.

ExpressVPN este de asemenea o alegere grozavă pentru utilizatorii de Kodi și pentru cei care folosesc programe de descărcat torrente, traficul de tip p2p fiind permis pe servere. Acest lucru reduce drastic riscul de congestii sau de viteze mici. Vitezele de upload de 120 de Mbps sunt normale aici și sunt un mare plus, mai ales alături de o politică de login axată pe privațiune.

Criptare și securitate

ExpressVPN este un leader al pieței și foarte robust în această zonă a serviciilor de private security. Poți seta aplicația să aleagă automat cel mai bun protocol disponibil din lista întreagă aflată la mâna acesteia, însă cel mai bine ar fi să o setezi pe OpenVPN atunci când este posibil. Criptarea se face prin AES-256, un cifru de top care este considerat de nespart.

Funcția kill switch de VPN este obligatorie, pentru că îți va închide conexiunea la net dacă cea cu serverul VPN suferă, din orice motiv, o întrerupere neanunțată. Un alt lucru de care să ții cont este că ExpressVPN operează propriile servere cu zero-log DNS, așa că poți dormi liniștit știind că traficul tău nu va fi rutat prin niciun alt server al unei terțe părți. Testele s-au concluzionat fără să fie vorba despre vreo scurgere de informații de tip DNS, IPv6 sau WebRTC, acesta fiind și unul dintre motivele importante pentru care ExpressVPN este atât de bine văzut de către toată lumea.

O altă caracteristică foarte puternică este cea de split tunneling, pe care nu o vei găsi niciunde altundeva, funcție ce îți permite să îți protejezi navigarea pe net fără să îți pierzi accesul la device-urile din rețeaua ta de acasă sau de la serviciu, cum ar fi Smart TV-urile sau imprimantele.

Suprimarea cenzurii online

ExpressVPN oferă unul dintre puținele servicii care funcționează cu adevărat în China și alte țări unde cenzura pe internet este bine implementată. Folosirea automată a unui mixt proprietar de protocoale pentru a oferi utilizatorilor un strat în plus de acces îi ajută pe aceștia să scape de până și cele mai agresive blocaje de pe net. ExpressVPN ar trebui să fie alegerea principală pentru China, compania virând sume considerabile în tehnologii care să permită ocolirea blocajelor de aici.

Aceștia spun că sunt de-a dreptul porniți pe ideea de a menține un serviciu fiabil în China, chiar și cu ultimele probleme legate de folosirea serviciilor de VPN în această țară. Gama mare de locații de servere din care poți alege este de asemenea utilă când folosești un VPN în țări cu cenzură online ridicată, așa cum sunt Turcia, Arabia Saudită, Iran și altele. Mereu vei găsi în apropiere servere care să îți ofere cea mai bună performanță posibilă.

Intimitatea

Politica de login

ExpressVPN au una dintre cele mai sensibile politici de login din câte ne-au fost date să vedem. Aceștia balansează perfect intimitatea cu performanța, lucru foarte greu întâlnit la serviciile de VPN normale. Serviciul nu înregistrează un log cu istoria navigării, destinația traficului, conținutul de date, adresele IP sau accesările DNS. Tot ce colectează este o statistică de bază referitoare la utilizarea resurselor, cu scopul de a menține acele niveluri înalte de performanță pe care le putem vedea din orice teste am face în această rețea uriașă. O politică de confidențialitate clar scrisă și ușor de înțeles arată imediat ce se colectează din datele pe care tu le accesezi, trimiți sau primești online:

 • Date (nu ore sau minute specifice) în care te-ai conectat la serviciul de VPN;
 • Alegerea făcută în materie de locația serverului VPN accesat;
 • Cumulul total de date transferate pe zi.

Cam atât de mult te poți apropia în realitate de un serviciu VPN zero-log, în timp ce performanțele sunt menținute foarte sus. Să spui că vrei ca nimic despre traficul tău să fie colectat este mult, însă din tot ce se strânge ca date, nimic nu poate fi utilizat ca să identifice utilizatorul în sine, pentru că utilizarea datelor în general are o natură non-speficică, fără ca serverele să înregistreze ore sau minute de logare.

Mai mult, nu îți va fi logată nici adresa IP pe care o folosești. Dacă vrei un server VPN complet de tip zero-log, există câteva pe piață, unul dintre ele fiind PrivateVPN care nici măcar nu înregistrează metadate referitoare la conexiune, de exemplu. În orice caz, politica ExpressVPN vine cu siguranță cu un nivel de intimitate de care majoritatea dintre noi are nevoie.

Un raport recent întocmit de CDT (Center for Democracy and Technology, Centrul pentru Democrație și Tehnologie, tr.) arată în detaliu măsurile pe care ExpressVPN le ia pentru a asigura o confidențialitate și o intimitate intactă a utilizatorului, minimizând volumul de timp în care un sistem poate rămâne compromis. Poți găsi pe internet raportul întocmit de către specialiști.

Jurispundență

Compania ExpressVPN este realizată în Insulele Virgine Britanice. Acest lucru înseamnă că autoritățile din Statele Unite și legile stricte impuse de Uniunea Europeană nu se aplică în cazul serviciilor oferite de companie. În insule nu există legi referitoare la schimbul de date sau la reținerea acestora, și nici nu există vreo înțelegere oficială privind schimbul de intelligence între ele și SUA, Regatul Unit sau orice altă țară cu politici de confidențialitate neprietenoase.

Cel mai important este că Insulele Virgine Britanice și companiile înființate aici sunt obligate să se supună doar cererilor de informare de la Curtea Supremă a țării. Acestea sunt oferite autorităților străine doar când fapta comisă vine cu o pedeapsă de cel puțin un an după legile interne ale țării. Mai mult, aceasta trebuie să fie fost comisă în interiorul țării.

Ușurința folosirii serviciului

ExpressVPN are probabil cel mai ușor de folosit și mai bine gândit set de aplicații din câte am testat, experiența fiind una constantă indiferent de device-ul pe care l-am folosi. Acest lucru este un mare plus pentru utilizatorii noi, care nu sunt poate așa de familiarizați cu VPN-urile sau cu aplicațiile pentru acest serviciu. Ecranul principal din aceste aplicații nu este unul plin de funcții, butoane și culori, fiind readus la o formă de bază, esențială. De fapt, ai un buton mare de conectare și o opțiune pentru a seta locația, care îți permite să alegi locațiile favorite la care te vei conecta în viitor, pentru un acces mai rapid.

Opțiunile avansate sunt cumva ascunse în meniul din partea stânga sus, fiind compus dintr-un buton cu trei linii orizontale. Design-ul minimalist, modern înseamnă că utilizatorii chiar și fără experiență în ale aplicațiilor VPN nu au cum să îl rateze. Setările despre care vorbim relevă un nivel de organizare și de experiență plăcută pentru utilizator cum rar ne-a fost dat să întâlnim la alte servicii de VPN pe care le-am testat.

Noile extensii de browser pentru Chrome, Firefox și Safari fac și mai ușoară bucuria și siguranța care vin odată cu navigarea intimă. Aplicațiile mobile sunt la rândul lor plăcute, foarte simplu de folosit, însă au unele lipsuri minore legate de funcții de securitate extra pe care le vei găsi pe aplicațiile de desktop. De exemplu, nu există funcția de kill switch pe aplicația VPN pentru mobil. Chiar dacă ar fi să te conectezi manual, fapt ce va extinde cu mult compatibilitatea device-urilor, tutorialele ușor de citit vor face ca totul să fie intuitiv de pornit și utilizat.

Primii pași cu ExpressVPN

De la achiziționarea unui abonament și până la conectare nu îți va lua mai mult de câteva minute. Este una dintre cele mai rapide și mai ușoare set-up-uri din câte există pe piață. Indiferent de ce device ai, există un ghid de set-up prietenos cu utilizatorii pe site-ul oficial al serviciului. Procesul general implică accesarea linkurilor de set-up din emailul de bun venit și din zona de utilizator nou, după care descărcarea software-ului relevant pentru dispozitivul tău. Aceste setări sunt foarte intuitive și ușor de urmărit, însă dacă reușești să te blochezi cumva, poți să folosești ghidurile de set-up pentru a reveni pe drumul cel corect pentru instalarea serviciului.

Serviciul de relații cu clienții

Acest serviciu se află în topul serviciilor la care clientul este mereu în centrul atenției. Funcția de live chat support în limba engleză este funcțională 24 de ore din 24, 7 zile din 7. La acest live chat se adaugă și tutoriale de calitate, cu videoclipuri și capturi de ecran pentru aproape orice situație problematică în care te-ai putea găsi. ExpressVPN este fără doar și poate un lider de piață în acest departament, pentru că dispun de o documentare online de calitate care face din încercarea de a te conecta la rețea o joacă de copil, indiferent de dispozitivul la care te-ai putea gândi.

Serviciul de live chat este grozav, foarte prietenos, rapid și eficient, că asta ne interesează până la urmă dacă dăm de belele. Timpii de răspuns la email-uri sunt buni, având în vedere popularitatea serviciului și faptul că primești răspunsuri personalizate care să te ajute cu problemele tale, în schimbul unui răspuns semi-automatizat care nu face decât să te derute și mai tare.

Concluzii despre ExpressVPN

În opinia multora dintre cei care au folosit serviciile lor, ExpressVPN bate orice rival și este cel mai bun serviciu de VPN posibil. Poate că nu este serviciul cel mai ieftin dintre câte există, însă experiența premium pe care o oferă la un preț totuși rezonabil pentru abonamentele de lungă durată este grozavă.

Acest serviciu de VPN este de-a dreptul rapid, fiind de neînvins în materie de consistență și fiabilitate nu doar pentru performanțele înalte, ci și pentru accesul neîntrerupt spre Netflix, iPlayer și alte servicii de streaming mari. De asemenea, este foarte plăcut să utilizezi aplicațiile, apeși un buton și gata!

Leave a Comment