CyberGhost

4.7 / 5

Viteze de top de 249Mbps și politică zero-logs.

CyberGhost

 • Viteze medii de download de 61Mbps globale
 • Servere optimizate pentru torrenting
 • Conexiuni sigure în 60 de țări

Pros

 • Viteze maxime de până la 249Mbps
 • Acces la Netflix și alte servicii de streaming
 • Politică strictă de tip zero-logs

Cons

 • Nu poți descărca torrente cu serverele din SUA sau Australia
 • Rețeaua de servere ar putea fi mărită

CyberGhost info

Name CyberGhost
Website URL www.cyberghost.com
Preț lunar 2,75 dolari
Streaming Netflix garantat, precum și alte servicii de acest gen
Viteză de download medie 60.68 Mbps
Viteză de upload medie 21.65 Mbps
Ping 153 ms

CyberGhost este un serviciu dedicat de VPN cu politică zero-logs care oferă viteze excelente și funcții de intimitate puternice. Ai la îndemână acces rapid spre Netflix și alte servicii de streaming online cu servere optimizate pentru videoclipuri HD. Totodată ai acces la noua aplicație dezvoltată pentru Amazon Fire TV Stick, o adiție grozavă în oferta frunizorului.

Pentru cei care pun mult preț pe intimitate, CyberGhost este printre cei mai buni provideri ai pieței la acest capitol. Niciun fel de activitate pe care o întreții online nu este înregistrată, serviciul monitorizând doar numărul de persoane conectate deodată la fiecare server, pentru a se asigura că performanțele acestuia sunt optime. Alegerea CyberGhost este mereu una inspirată.

Prețuri și abonamente

Cel mai bun preț pe care îl poți obține este cel în urma căruia plătești deodată un abonament pe 18 luni, la CyberGhost urmând să achiți un preț de doar 2,75 de dolar pe lună, adică 79% din bani îi economisești. Serviciul este incredibil de ieftin, iar plătind abonamentul ai acces la toată gama de funcții și caracteristici incluse indiferent de lungimea planului de abonament pe care îl alegi.

CyberGhost oferă atât o garanție de returnare a banilor în 45 de zile, cât și o zi de navigare gratuită de tip free trial, care se extinde până la 7 zile la dispozitivele mobile. Garanția de returnare a banilor de o lună și jumătate este printre cele mai lungi ca perioadă din câte am văzut, însă este bine de știut că se aplică în cazul abonamentelor de 6 luni sau mai lungi. Dacă plătești doar o lună de acces, poți să îți ceri banii înapoi în cel mult 14 zile de la data contractării serviciului.

Nu există niciun fel de restricții sau taxe ascunse. Cardul tău va fi taxat când te vei autentifica pentru prima dată pe site, însă returnările de bani sunt procesate în 5 până la 10 zile lucrătoare. Perioada de free trial îți oferă acces la toată gama de opțiuni a serviciului VPN, fără să trebuiască să introduci pe site date bancare sau de altă natură. Un pop-up la îndemână îți va spune mereu cât timp mai ai la dispoziție din free trial de fiecare dată când pornești serviciul.

Opțiuni de plată

CyberGhost acceptă o gamă variată de opțiuni de plată, inclusiv cărțile de credit sau debit cum sunt MasterCard sau Visa, PayPal și chiar și Bitcoin. Din păcate, site-ul nu acceptă nicio altă formă de plată recunoscută pe plan mondial, cum sunt Alipay sau UnionPay.

Viteză și fiabilitate

Atunci când performnează cel mai bine, CyberGhost se poate întrece de la egal la egal cu cei mai mari competitori la viteză de download, însă câteodată serviciul este mai greoi, nefiind la fel de constant ca numele mai mari ale industriei. Vitezele înregistrate la nivel local sunt de top, însă cu cât te conectezi la un server aflat la distanță mai mare de locația ta, cu atât performanțele scad mai mult, odată cu timpii de ping pe care îi vei înregistra.

Datele de performanță ale CyberGhost

CyberGhost oferă viteze de descărcare extrem de rapide în cazul conexiunilor locale, cu viteze de top care ajung până la 249 de Mbps în Paris sau Singapore. Alte conexiuni au viteze medii de până la 158 de Mbps. Conectarea spre America din Marea Britanie, de exemplu, se poate face lejer la viteze de 56Mbps, mai mult decât suficient pentru redarea de conținut HD din partea serviciilor de streaming cum sunt Netflix.

Performanțele au fost medii în cazul conexiunilor mai distante, de aproximativ 33Mbps între Japonia și New York de pildă, însă și așa suficient de bune pentru a descărca fișiere sau a naviga pe net. Latența este foarte variabilă, așa că jucătorii online serioși ar trebui să se gândească de două ori înainte de a alege pe ce servere VPN să joace. Am reușit să dăm de un ping de 2 milisecunde în Frankfurt, Tokio și Singapore, însă oriunde altundeva latența a fost inacceptabil de ridicată, cu o maximă absolută atinsă în Vancouver, Canda, de peste 144 de milisecunde.

Vitezele de încărcare ale CyberGhost sunt în general destul de respectabile, serviciul fiind astfel o alegere bună pentru utilizatorii de tip p2p. Vitezele locale de upload sunt constante în jur de 81Mbps în majoritatea locațiilor și ajung până la 171 de megabiți pe secundă în Singapore. Dacă vreți viteze și mai mari decât acestea, puteți căuta servicii care s vă ofere viteze de upload și mai mari.

Caracteristici

Locațiile serverelor

Întreg globul pământesc este acoperit de rețeaua CyberGhost, atenția cea mai mare fiind îndreptată spre Europa și America de Nord. Selecția de peste 3500 de servere se adună la un număr aproape egal de adrese IP unice. Acest număr de adrese IP poate că nu este mare când îl compari cu rivalii de top ai CyberGhost, însă înseamnă totuși că vei avea parte de intimitatea dorită în timp ce nu trebuie să sacrifici locațiile pe care dorești să le accesezi.

Platforme și dispozitive

Aplicații

Indiferent de sistemul de operare sau de dispozitivul pe care îl folosești, cei de la CyberGhost au dezvoltat aplicații pentru el. În afară de platformele standard, vei putea instala aplicații direct pe router, astfel că fiecare device din casa sau din firma ta vor fi acoperite de protecția VPN.

Extensii de browser

CyberGhost are extensii pentru browser, așa cum era de așteptat, însă acestea nu sunt atât de grozave precum ar putea părea la o primă audiție. Disponibile pentru Google Chrome și pentru Mozilla Firefox, aceste extensii sunt complet gratuite și, indiferent dacă ești sau nu client plătitor de abonament, vei putea accesa doar patru locații de server cu ajutorul acestora. Extensiile sunt doar de tip proxy, astfel că doar traficul realizat îți va fi protejat. Cel mai bine este să utilizați aceste extensii în conjunctură cu aplicația principală de VPN a CyberGhost.

Console de gaming și device-uri de streaming video

Poți folosi CyberGhost cu o sumedenie de console și de dispozitive sau gadget-uri pentru streaming video, conectându-le foarte ușor la un router configurat cu VPN. Poți de asemenea să tragi foloasele acestui serviciu folosind serviciul VPN de pe un alt device care folosește aplicația CyberGhost, cum ar fi un laptop sau un smarthpone. O altă funcție adăugată recent este cea de aplicație nativă dedicată exclusiv Amazon Fire TV Stick, extrem de apreciată de către utilizatorii plătitori de abonament.

Streaming și torrente

Serverele dedicate pentru servicii precum Netflix nu sunt niciodată destule, iar cei de la CyberGhost au destule, chiar în abundență asemenea servere. Încă nu am reușit să dăm de vreo problemă în utilizarea acestor servere, accesând aceste servicii constant în timpul testelor noastre. BBC iPlayer are un server dedicat propriu de asemenea, chiar dacă are câteodată probleme în a se conecta, din cauza eforturilor depuse de BBC pentru a învinge accesul VPN-urilor la serviciul lor de streaming.

Nu am terminat încă la acest capitol. Chiar dacă nu putem spune că le-am testat pe fiecare în parte, abonații serviciului de VPN CyberGhost spun că se bucură și de următoarele servicii de streaming cu ajutorul VPN-ului lor:

 • Amazon Prime Video
 • Hulu
 • HBO
 • Sling TV
 • Sky
 • Now TV
 • PlayStation Vue

Descărcarea de torrente funcționează grozav, chiar dacă există unele restricții aici. Nu poți să folosești serviciul pentru a descărca sau uploada torrente în Statele Unite sau în Australia, adică pe serverele din aceste locații. De asemenea, poți folosi VPN-ul pentru torrente doar de pe Windows sau MacOS. Dacă poți să respecți aceste reguli, atunci serviciul este rapid și fiabil.

Criptare și securitate

Fiind o alegere grozavă pentru intimitate, CyberGhost are unul dintre cele mai sigure planuri de securitate dintre toate serviciile de VPN disponibile azi pe piață. Se pretează celui mai bun protocol de securitate disponibil, OpenVPN, folosind totodată criptarea de tip AES-256 ultra sigură. Serverele vin și cu un kill switch care îți va proteja din plin identitatea în cazul în care conexiunea între tine și VPN se întrerupe brusc și fără motiv. Din motiv că CyberGhost sunt deținătorii tuturor serverelor lor DNS, serviciul este complet sigilat împotriva scurgerilor de date de tip DNS sau pe adresa IP. Există nenumărate opțiuni extra din care poți alege pentru a-ți face navigarea pe net și mai anonimă.

Subminarea cenzurii online

Nu putem recomanda CyberGhost ca fiind un serviciu bun în a combate Marele Firewall al Chinei, pentru că pur și simplu nu poate garanta o trecere fiabilă peste acesta. Nu există niciun fel de opțiune specială implementată în acest sens. În afară de China, totui, puteți să vă bucurați de faptul că serviciul vă permite să subminați orice fel de cenzură online din mai toate țările lumii. Având în vedere că serviciul este prezent în Africa și Asia, nu vă veți afla niciodată prea departe de un server anume.

Intimitate

Politica de logare

Iată lista scurtă de informații pe care CyberGhost o colectează despre traficul tău de date prin serverele lor VPN:

 • Data și ora la care te-ai conectat la un server VPN;
 • Țara de origine a conexiunii tale, nu și adresa IP.

CyberGhost pretinde că aceste date sunt esențiale și minim necesare pentru a păstra un serviciu prosper și funcțional, fapte cu care suntem gata să fim de acord. Nu există absolut niciun alt detaliu despre politica lor de logare care ar putea fi folosit pentru a te urmări, dacă cineva ar vrea vreodată să vadă pe ce site-uri navighezi sau ce servicii online folosești prin VPN, de exemplu.

Jurispundență

La o primă vedere, legislația românească sub care funcționează CyberGhost (da, serviciul are bazele în România!) poate părea ușor nepotrivită. Orice națiune care face parte din Uniunea Europeană este recunoscută ca fiind o bază slabă de operațiuni pentru un VPN, mai ales din cauza legilor referitoare la înregistrarea datelor și a tratatelor de colaborare dintre state. Cele mai multe întrebări vizează indirect lipsa de informații despre datele pe care cei de la CyberGhost le colectează într-un final. Sunt atât de puține date logate, încât ai fi complet de neidentificat pentru orice forță autoritară, agenție de informații sau corp guvernamental.

Ușurința folosirii serviciului de VPN CyberGhost

Chiar și cu opțiunile mai bune sau mai puțin bune prezentate mai sus, CyberGhost este totuși unul dintre cele mai ușor de folosit servicii de VPN pe care le poți alege. Meniurile sunt ușor de navigat și serviciul vine cu explicații și tipsuri peste tot în panourile de navigare. Există chiar și un set de videoclipuri demonstrative pe site-ul web al CyberGhost care îți prezintă cât de ușor este să instalezi și să configurezi serviciul.

Primii pași cu CyberGhost

Chiar dacă ești un începător în ale VPN-ului, vei putea instala CyberGhost foarte ușor. Procesul de instalare este intuitiv, fiind nevoie de doar câteva minute pentru a cumpăra abonamentul, a te conecta și a te putea bucura de intimitate online. Există așa-numitele set-up guides, ghiduri de setare pe site-ul oficial pentru majoritatea platformelor, care sunt atât prietenoase cu utilizatorii, cât și ușor de urmărit. Procesul este foarte simplu: descarci aplicația potrivită pentru sistemul tău de operare, de pe site-ul oficial bineînțeles, urmărești secvențele de instalare și cam aia e tot ce trebuie să faci! Acești pași sunt foarte ușor de parcurs, însă ar trebui să ceri asistență dacă, dintr-un motiv sau altul, te abați de la drum sau ceva nu merge așa cum îți dorești.

Serviciul de relații cu clienții

Serviciul de relații cu clienții este deschis non-stop prin funcția de live chat. Agenții angajați ai serviciului sunt mereu de treabă și foarte receptivi, reușind de obicei să rezolve o problemă în câteva minute. Dacă ai o problemă, poți accesa căsuța de live chat de pe site-ul oficial sau direct din software-ul pentru desktop. Pui întrebarea care te frământă, iar un agent îți va răspunde imediat la aceasta. De obicei, nu există problemă pe care aceștia să nu o poată rezolva, cu excepția unor cazuri extreme, desigur.

De cele mai multe ori însă, nu va trebui nici măcar să apelezi la un agent, pentru că secțiunea de troubleshooting disponibilă pe site este de-a dreptul cuprinzătoare. Vei găsi aici informații despre problemele cu care se întâlnesc majoritatea utilizatorilor, de la deconectări nedorite, la nefuncționalitatea unor servere, la ce trebuie să faci pentru a te reconecta. Totul este explicat în detaliu, în limbaj comun, lipsit de termeni tehnologici care nu te ajută la nimic, ba chiar te încurcă mai mult.

Concluzia despre CyberGhost

CyberGhost este una dintre alegerile noastre de top în ceea ce privește funcționalitățile puternice legate de siguranță și intimitate, precum și vitezele grozave la conexiunile locale. Cumpără din start un plan de abonament mai lung ca durată și vei primi în schimb un serviciu fiabil la preț de neînvins, precum și noua aplicație pentru Amazon Fire TV Stick ca un bonus pentru cei care adoră serviciul de streaming. Accesul la BBC iPlayer nu este cel mai bun din câte există, însă nu ar trebui să vă facă să nu cumpărați un abonament mai ales dacă nu veți folosi acest serviciu.

Politica de tip zero-logs face din CyberGhost o alegerea grozavă pentru cei care cumpără un serviciu VPN strict pentru ce este acesta, adică intimitate. Serverele proprii și de bună calitate de tip DNS și accesul la Tor prin VPN sunt bonusuri adăugate în ofertă și care fac din CyberGhost unul dintre cei mai buni provideri de servicii VPN din lume. Nu ai cum să dai greș la acest capitol cu CyberGhost, așa că dacă te interesează o navigare privată pe net, merită să le încerci serviciile.

Leave a Comment