Recenzii pentru cele mai bune servicii de VPN

Un serviciu de VPN bun se caracterizează prin excelarea performanțelor, un preț de abonament convenabil și fiabilitate. Acesta trebuie să te protejeze nu doar de pericolele care te pasc în online, ci și de ochii curioși ai guvernelor mondiale, autorități și alte grupuri de control care poate că vor să vadă și să controleze activitatea ta online. Dacă ești fan al intimității tale pe net, atunci un serviciu bun de VPN te va ajuta să rămâi anonim online. Pentru ca acest lucru să aibă loc, VPN-ul trebuie să se dedice unei politici de tip zero-log, adică să nu stocheze date despre tine și activitatea ta online.

O altă caracteristică importantă a unui VPN bun este cea legată de oferta de device-uri și sisteme de operare suportate. VPN-urile de top oferă o sumedenie de asemenea opțiuni, de la telefoane mobile inteligente, la laptopuri, tablete, smart TV-uri și chiar routere. De asemenea, un astfel de VPN va funcționa pe mai toate sistemele de operare cunoscute, Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, chiar și Ubuntu și altele mai puțin populare. Dacă îți configurezi routerul de acasă cu VPN, atunci toate device-urile pe care le vei conecta la acesta vor fi automat protejate.

Dacă vrei să configurezi fiecare device în parte, atunci asigură-te că optezi pentru un serviciu de VPN cu o gamă variată de aplicații native. Este foarte important să poți avea VPN-ul activ atât pe laptop, cât și pe telefon sau tabletă. La capitolul intimitate și securitate, cele mai bune VPN-uri folosesc protocolul OpenVPN, iar ca și metodă de criptare a datelor tale, se folosește de obicei criptarea AES-256, considerată de nedescifrat. Multe VPN-uri puternice au și funcția de kill switch, care îți taie accesul la internet dacă, din orice motiv, serverul VPN întrerupe conexiunea dintre tine și rețeaua privată de date.

Lista cu serviciile VPN pe care le-am recenzat este lungă, dar cuprinzătoare. În funcție de nevoile tale, vei găsi în această listă toate opțiunile la care te-ai putea gândi. De la servicii de VPN de top, cu prețuri pe măsură, la unele mai puțin convenționale, care vin la un preț competitiv și oferă destule beneficii pentru a fi bune de luat în considerare.

ExpressVPN

Până și cei care nu au mai folosit niciodată în viață un serviciu de VPN au auzit de ei. Sunt constant în topurile preferințelor a zeci de milioane de utilizatori. Au servere peste tot, funcționează mereu bine și îți aduc fișierele și serviciile de streaming online în laptopul tău la viteze amețitoare. ExpressVPN sunt fără doar și poate cel mai robust produs de tip VPN de pe piață. Mulți îl consideră, pe bună dreptate, cel mai bun dintre toate. Tu decizi dacă este sau nu, citind cu grijă recenzia noastră detaliată despre acest produs.

Recenzia ExpressVPN →

NordVPN

Reușind să creeze un mixt grozav între intimitate și viteză, NordVPN este cu siguranță unul dintre cele mai bune servicii de VPN din lume. Cele mai înalte viteze de download depășesc constant 67Mbps la nivel global. Astfel, de oriunde ai intra pe net din lume printr-un server al NordVPN, ai garanția că poți naviga în liniște și poți urmări chiar și servicii ca Netflix fără bătăi de cap. Toate serverele rețelei permit conexiuni de tip p2p și pentru torrente, aviz amatorilor. Aplicațiile sunt ușor de folosit, intuitive chiar. Dacă nu te-ai convins, citește recenzia noastră completă.

Recenzia NordVPN →

CyberGhost

Iată un serviciu de VPN rapid, cu politică nativă de tip zero-logs și cu caracteristici ideale la capitolul intimitate. Acest serviciu este grozav pentru fanii streaming-ului video, pentru că a dat dovadă de viteze amețitoare și a arătat în repetate rânduri că poate face față blocajelor impuse de serviciile de redare de conținut. CyberGhost au servere în nu mai puțin de 60 de țări, fapt ce îl face unul dintre cele mai bine răspândite servicii din lume. Citește totul despre aplicațiile serviciului, despre vitezele de download și upload și despre protocoalele de securitate impuse în recenzia noastră.

Recenzia CyberGhost →

IPVanish

IPVanish este ideal pentru cei care caută un VPN cu viteze grozave. Politica impusă aici de la începutul serviciului este cea de tip zero-logs. Asta înseamnă că serverele nu vor înregistra niciun fel de date despre tine, sesiunile tale online sau orice altceva ar putea să înregistreze pentru a vinde mai apoi aceste date spre un terț. Serviciul IPVanish este ideal pentru cei care folosesc programe de torrente de tip p2p. Totodată, acest serviciu de VPN este grozav pentru utilizatorii de Amazon Fire TV Stick, având o aplicație nativă pentru acest gadget.

Recenzia IPVanish →

PrivateVPN

Așa cum îi spune și numele, PrivateVPN este un serviciu fantastic de VPN cu o politică generală de tip zero-logs. La ora actuală serviciul oferă printre cele mai mari viteze din piață, cu unele viteze medii depășind 70Mbps la nivel global. Serviciul oferă acces rapid și ușor la servicii de streaming video cum sunt Netflix sau BBC iPlayer. Setarea VPN-ului este floare la ureche pe o serie generoasă de device-uri, nefiind nevoie decât de descărcarea unui software și instalarea intuitivă a acestuia. Citește totul despre serviciul Private VPN în recenzia noastră.

Recenzia PrivateVPN →

HideMyAss!

“Ascunde-mi dosul!”, așa s-ar putea traduce, în termeni direcți, numele serviciului HideMyAss! de VPN. Pentru cine se pretează un asemenea serviciu de VPN? Pentru toți aceia care vor să apeleze la un serviciu care să le ofere o experiență simplă, ușoară și fără stres. Nu trebuie să umbli la setări, nu trebuie să ai doctorate în IT sau tehnologie. Trebuie doar să instalezi aplicația pe device-ul dorit, să o pornești și gata, ești complet anonim pe net. Și mai tare este că HideMyAss! are servere în peste 190 de țări. Este de departe serviciul cu cea mai mare rețea de locații de servere din toată lumea.

Recenzia HideMyAss! →

Private Internet Access

Iată un serviciu de VPN super rapid care îți oferă unele opțiuni de intimitate grozave, chiar unice, am putea spune. Ești cu siguranță bine protejat de ochii curioșilor folosind serverele PIA. Accesul la site-urile de streaming este foarte ușor, funcționează mereu și îți permite să vezi oferta americană de Netflix de oriunde te-ai afla. Vitezele medii globale bat orice record, fiind de 84Mbps în majoritatea cazurilor. Accesul la p2p sau torrenting este nealterat, așa că poți să folosești aceste servicii pe oricare dintre serverele providerului.

Recenzia Private Internet Access →

VyprVPN

VyprVPN este un provider de VPN rapid, extrem de prietenos cu utilizatorul și care îi oferă acestuia o politică de tip zero logs. Caracteristicile legate de intimitate ale acestui serviciu sunt mai mult decât puternice. Furnizorul oferă opțiunea de live chat disponibilă 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Dacă te încurci la vreo setare, dacă VPN-ul nu mai funcționează sau dacă ai oricare altă problemă, poți apela cu încredere la agenții gata să te ajute. Dacă nu te-ai convins încă, citește recenzia noastră completă despre VyprVPN și beneficiile pe care le primești odată cu abonarea la serviciul acestora.

Recenzia VyprVPN →

Hotspot Shield

Iată un serviciu de VPN fără bătăi de cap care oferă opțiuni de intimitate decente și viteze de server extrem de rapide, de 100 de megabiți la conexiuni locale. Poți să folosești după cum vrei serviciile de streaming Netflix & iPlayer. Cel mai bun preț lunar pe care îl poți obține este de doar 2,99 de dolari. Hotspot Shield vine cu aplicații native pentru majoritatea platformelor mari. Ai acces la conținut din China în orice țară te-ai afla, serviciul având servere în 28 de țări din întreaga lume.

Recenzia Hotspot Shield →

Surfshark

Acest serviciu de VPN este dedicat celor care caută servere fiabile, însă sunt începători în tot ceea ce înseamnă VPN și vor în special să folosească acest serviciu pentru a reda conținut de pe Netflix sau alte site-uri de streaming video. Vitezele locale de download sunt fiabile, de până la 55Mbps, ideale pentru navigare pe net și streaming. Politica de logare de tip zero-logs este strict implementată pe toate serverele, care sunt adăpostite de ochii curioșilor în 50 de țări din întreaga lume.

Recenzia Surfshark →

VPNArea

Servere special concepute pentru serviciile de streaming online cum este Netflix. O politică de confidențialitate de tip zero-logs, care îți oferă siguranță și intimitate în viața ta online fără bătăi de cap. Serviciu de relații și asistență clienți disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Sunt doar câteva dintre caracteristicile de top ale VPNArea, un serviciu de VPN mediu, dar care promite mai multe decât ți-ai putea imagina. Ai de ales dintre serverele poziționate în 70 de țări ale lumii.

Recenzia VPNArea →

Astrill

Acest serviciu de VPN vine cu viteze care i-ar face invidioși până și pe clienții celor mai bune VPN-uri din topurile topurilor. Peste 100 de megabiți pe secundă la navigarea în rețele locale, la asta te poți aștepta zi de zi de la un serviciu precum Astrill. Servere? Multe, în 65 de țări de pe tot globul. Acces la Netflix? Rapid și facil, așa cum se întâmplă și pentru torrenting, care se poate face pe servere optimizate special pentru această activitate foarte populară.

Recenzia Astrill →

Windscribe

Windscribe este un serviciu de VPN extrem de prietenos cu utilizatorii. Se axeză în special pe oferirea unui mediu sigur pentru useri, în care aceștia să poată să redea conținut video în format HD de pe Netflix și alte servicii de streaming. Te poți conecta în mod sigur la servere din peste 55 de țări. Pe majoritatea platformelor, setarea aplicațiilor se face literalmente instant. Torrentele și alte aplicații de tip p2p sunt permise pe serverele optimizate în acest sens, fiind ușor de descărcat.

Recenzia Windscribe →

ProtonVPN

Un VPN extrem de privat care nu se compromite la capitolul performanță, așa ar putea fi definit într-o singură frază serviciul ProtonVPN. Te poți conecta sigur la serverele aflate în 31 de țări de pe toată planeta, cu viteze medii de 83Mbps, mai mult decât decente pentru orice activitate online. Ai acces direct și fără probleme la Netflix, iar aplicațiile serviciului sunt ușor de instalat și foarte simplu de folosit. Rețeaua Secure Core îi ajută pe utilizatorii din țările cu cenzură online puternică.

Recenzia ProtonVPN →

SaferVPN

Un serviciu de VPN simplu, rapid și fiabil. Vei primi multebeneficii în schimbul banilor pe care îi vei plăti pe abonament. Una dintre cele mai importante este aceea că te poți uita la serviciile de streaming în format HD cu ușurință. Dacă dai de belea, poți apela cu încredere la serviciul de relații cu clienții de tip live chat oricând, indiferent de ora din zi sau noapte. Latența extrem de scăzută face din SaferVPN o alegere extrem de bună pentru gamerii online înrăiți.

Recenzia SaferVPN →

StrongVPN

Serviciul de VPN StrongVPN vine cu o politică de tip zero-logs strictă, dar și cu viteze bune, nu extraordinare, dar bune. La prețul pe care îl vei plăti pe abonament, este cu siguranță unul dintre acele servicii care oferă un raport calitate/preț de zile mari. Aplicațiile noi sunt grozave pentru utilizatorii începători și avansați deopotrivă. Serviciul excelează la capitolul viteze de download locale, activitatea de tip p2p fiind permisă pe toate serverele providerului, acestea regăsindu-se în total în 26 de țări ale lumii.

Recenzia StrongVPN →

Hide.me

Hide.me face exact ceea ce îi spune numele, adică îți ascunde identitatea adevărată atunci când navighezi pe internet. Și nu o face oricum, ci printr-o serie de opțiuni de confidențialitate de top. Dacă vrei un server care să fie optimizat pentru activitatea de tip p2p și deci pentru torrenting, află că întreaga rețea a Hide.me este la dispoziția ta pentru aceste operațiuni. Vitezele medii? În jur de 77Mbps în cazul conexiunilor locale și nu numai. Servere disponibile în 34 de țări ale globului.

Recenzia Hide.me →

VPN.AC

Iată un serviciu de VPN rapid, securizat și cu o abundență de setări avansate pe care le poți face. Se numește VPN.AC și oferă acces fiabil la Netflix și BBC iPlayer, servicii de streaming greu de accesat de către mai toți furnizorii de VPN-uri la ora actuală. Pe lângă aceste opțiuni, te poți aștepta la viteze bune, în medie de 54Mbps, de la serverele din rețea. Aplicațiile destinate platformelor celor mai cunsocute sunt extrem de ușor de navigat, fiind ideale pentru utilizatorii începători.

Recenzia VPN.AC →

Ivacy

Ivacy oferă servicii de VPN foarte bune având în vedere prețul pe care îl cere. VPN-ul se descurcă binișor la capitolul intimitate, oferind setări avansate în acest domeniu care te vor menține anonim pe internet. Ai acces la servere dedicate streaming-ului în format HD și o fereastră de live chat disponibilă indiferent de ora din zi sau noapte la care poți să întâmpini probleme. Serverele sunt distribuite în 57 de țări, iar sediul central se află într-o țară cu legi bune pentru intimitate.

Recenzia Ivacy →

AirVPN

Dacă ești în căutarea unui serviciu de VPN rapid ca aerul, atunci poate că ar trebui să instalezi una dintre aplicațiile AirVPN. Foarte sigur și oferind viteze locale grozave, acest serviciu de VPN este o alegere inspirată pentru jucătorii de jocuri online multiplayer, dar și pentru cei care nu se pot despărții de aplicațiile p2p și de torrente. Vitezele locale? În medie depășesc 72Mbps, așa că nu vei avea niciun fel de problemă la acest capitol. AirVPN funcționează bine chiar și în China.

Recenzia AirVPN →

FastestVPN

Cauți un VPN dedicat începătorilor, dar care să îți satisfacă nevoile de zi cu zi fără să îți dea bătăi de cap? Cauți un VPN cu viteze locale de 58Mbps în medie? Vrei un VPN care să permită traficul de date de tip p2p pe toate serverele din Europa și America de Nord din rețea? Cu aplicații personalizate și care funcționează pe o sumedenie de device-uri? Cauți un provider cu politică zero-logs? FastestVPN e fără doar și poate furnizorul pe care îl vrei.

Recenzia FastestVPN →

ibVPN

Iată un VPN de buget cu funcții solide de securitate și serivicii bune. Cu o aplicație greoaie, dar foarte completă pentru Windows. Un VPN care îți oferă viteze de până la 59Mbps pe conexiunile locale, care îți oferă acces anonim la net de pe mai toate platformele populare aflate în uz astăzi. Dacă vrei un VPN pe care să nu dai o avere, dar care să îți ofere cam tot ce îți oferă jucătorii din topul clasamentului, atunci ibVPN este ideal pentru tine.

Recenzia ibVPN →

AzireVPN

Acest serviciu oferă performanțe de-a dreptul grozave, mai ales la capitolul conexiuni locale și chiar internaționale. Vitezele? De top, fără doar și poate! Serviciul oferă acces la oferta britanică a Netflix de oriunde în lume te-ai afla. Este totodată compatibil cu majoritatea platformelor mari. Politica de logare de tip zero-logs te asigură că datele tale cele mai intime nu vor pica în mâini nedorite. Mai mult, ca o cireașă de pe tort, poți să descarci torrente de pe oricare server al rețelei AzireVPN.

Recenzia AzireVPN →

IVPN

IVPN este un serviciu de VPN care are ca scop principal să nu te lase cu ochii în soare atunci când ai cel mai mare nevoie de el. Serverele IVPN sunt de ultimă generație, rețeaua fiind una dintre cele mai noi de pe planetă. VPN-ul funcționează după politica de logare zero-logs sigură și strictă. Serviciul este rapid, fără bătăi de cap și oferă acces la Netflix cu ușurință. Aplicațiile native pentru Windwos, MacOS și dispozitivele mobile sunt ideale pentru începători și avansați deopotrivă.

Recenzia IVPN →

Trust.Zone

Conectează-te la servere securizate din 31 de țări de pe glob. Fă-o cu ajutorul unui serviciu de VPN cu politică zero-logs. Bucură-te de vitezele de download extrem de rapide mai ales la nivel local, de faptul că torrenting-ul este permis pe toate serverele din rețea și de aplicațiile foarte prietenoase cu utilizatorii, ușor de instalat și de folosit. Dacă ai căutat mereu un VPN bun și simplu de folosit, atunci Trust.Zone este providerul în care chiar poți avea încredere cu datele tale intime.

Recenzia Trust.Zone →

KeepSolid VPN Unlimited

KeepSolid VPN Unlimited este un serviciu de VPN solid, așa cum îi spune și numele. Pe cât este de dur, pe atât este de rezonabil ca preț. Accesul la Netlfix este rapid și se face cu ajutorul aplicațiilor foarte atractive pentru toată gama de utilizatori. Te poți aștepta la viteze medii locale de 57Mbps, mai mult decât suficiente pentru navigare, streaming video HD sau torrenting. Amândouă activitățile dispun de servere optimizate în rețeaua VPN Ultimate, formată din servere localizate în 54 de țări.

Recenzia VPN Unlimited →

X-VPN

E bine de știut că X-VPN stochează unele date despre activitatea ta pe internet. Însă aceste date sunt minimale, adică oricât și-ar dori cineva, nu ar avea cum să te găsească folosindu-le. X-VPN colectează aceste date pentru a menține rețeaua la un nivel optim de funcționare. Aplicațiile acestui provider sunt foarte ușor de folosit. Întreg serviciul a fost gândit cu scopul de a facilita urmărirea ușoară a filmelor sau serialelor de pe diferite servicii internaționale de streaming. Serviciul beneficiază ȘI de protecție anti-DNS.

Recenzia X-VPN →

Zoog VPN

Am putea spune că oferta de funcții de confidențialitate alături de resursele puternice din spatele Zoog VPN sunt destule pentru a te face să vrei să cumperi acest serviciu. În realitate însă, vitezele medii nu foarte mari și serverele nu tot timpul fiabile te pun pe gânduri înainte să cumperi unul dintre abonamentele disponibile. Tocmai din acest motiv este bine să citești întreaga recenzie pe care am scris-o despre serviciul de VPN Zoog, atât despre părțile bune, cât și cele mai puțin bune.

Recenzia Zoog VPN →

CactusVPN

Oferind performanțe globale excelente, CactusVPN este un serviciu care se bazează pe o politică strictă de tip zero-logs. Aplicațiile native sunt extrem de simple și se pretează unui număr mare de utilizatori, atât celor începători, cât și celor care știu cu ce se mănâncă un serviciu bun de VPN. Serviciul de relații cu clienții este de-a dreptul genial. Caracteristicile legate de intimitatea online sunt cele care te vor face să te îndrăgostești pe loc de acest serviciu. Citește întreaga recenzie făcând click aici.

Recenzia CactusVPN →

TorGuard

Dacă sunteți în căutarea unui VPN care oferă cel mai înalt nivel de confidențialitate și vă va ajuta să învingeți cenzura pe net, TorGuard este o alegere excelentă. Performanța locală este bună, dar serviciul nu este cea mai bună opțiune pentru streaming. Cu toate acestea ne place politica strictă de tip zero-logs și gama bogată de instrumente de confidențialitate oferite. Utilizatorii de VPN neexperimentați și cei care vor viteze enorme ar trebui să ia în considerare și alte opțiuni, însă cei care vor să navigheze în anonimat și la un buget redus pot să-i dea lui TorGuard o șansă.

Recenzia TorGuard →

Perfect Privacy

Perfect Privacy este un serviciu de VPN fiabil și cu politică de tip zero-logs, ideal atât pentru începătorii în ale VPN-ului, cât și pentru utilizatorii mai experimentați. Este destul de scump, chiar dacă vă abonați la planul anual, dar credem că merită banii datorită cantității foarte mari de caracteristici de securitate și confidențialitate oferite. Performanța pe conexiunile locale nu este una fulminant de bună, ci doar suficientă pentru streaming HD pe câteva dispozitive. Jucătorii de multiplayere online se vor îndrepta cel mai probabil spre alți furnizori, iar fanii serviciilor de streaming vor fi dezamăgiți să afle că în prezent Netflix și BBC iPlayer nu funcționează în rețea.

Recenzia Perfect Privacy →

PureVPN

PureVPN este o alegere fantastică pentru cei care redau mereu conținut de pe serviciile de streaming și pentru cei care doresc să înăsprească securitatea lor în timp ce navighează în online. Nu este la fel de rapid ca majoritatea furnizorilor de top, dar oferă un nivel ridicat de confidențialitate într-o vastă rețea globală care cuprinde peste 140 de țări. PureVPN oferă o mulțime de caracteristici de securitate avansate și (în ciuda unor probleme din trecut cu politica de logare) o politică de confidențialitate revizuită care afirmă că nu colectează altceva decât statistici de utilizare anonime.

Recenzia PureVPN →

SpyOFF

SpyOFF este o rețea de servere de VPN sigură, fiind o alegere excelentă pentru utilizatorii care vor compatibilitate cu o gamă largă de dispozitive. Abonarea la planul tarifar anual aduce costul lunar la un preț destul de rezonabil de 5,60 de dolari pe lună, chiar există opțiuni mai ieftine pe piață și care oferă un nivel similar de servicii. Este suficient de rapid în cazul conexiunilor locale, dar nu vine cu viteze prea entuziasmante, având totodată o latență ridicată, făcându-l astfel o opțiune nefastă pentru jucătorii serioși din online. Puteți accesa Netflix câteodată, însă nu mereu. Activitatea de torrenting pare să fie permisă pe toate serverele.

Recenzia SpyOFF →

SurfEasy

SurfEasy este o alegere bună pentru începătorii în tot ceea ce înseamnă VPN, fiind un serviciu dedicat în special celor care se vor conecta, în principal, la nivel local și nu vor să aibă de-a face cu setările manuale mai avansate. Este destul de bun în ceea ce privește prețul, pentru că dacă optați pentru planul anual de tarifare, veți avea parte de un deal decent mai ales vine la pachet cu un ad-blocker inclus. Vitezele din întreaga Europă sunt mai mult decât suficient de bune pentru streaming HD, dar jucătorii online poate că ar vrea să aleagă un alt provider, datorită latenței ridicate. Accesul la Netflix este un bonus suplimentar pentru fanii de streaming, chiar dacă în același timp accesul la BBC iPlayer rămâne blocat.

Recenzia SurfEasy →

TunnelBear

TunnelBear este un serviciu de VPN simplu și atractiv pentru începători, dar în cele din urmă este foarte limitat în comparație cu furnizorii de top. Vitezele sunt decente pe conexiunile locale, însă nicidecum notabile, iar accesul la site-uri populare de streaming precum Netflix este foarte inconsecvent și suferă schimbări de la o zi la alta. Acesta înregistrează minimul de date posibil, nimic din ce te-ar putea identifica personal, venind la pachet cu funcții de securitate esențiale precum kill switch-ul pentru VPN, chiar dacă nu există setări avansate prea multe față de acest modul.

Recenzia TunnelBear →

VPNSecure

VPNSecure este o rețea de servere VPN cu politică de tip zero-logs care oferă nivele ridicate de confidențialitate și caracteristici de securitate solide. Nu este cel mai ieftin furnizor pe care l-am întâlnit, deși abonarea la planul anual reduce costurile tale cu 33%. Vitezele locale sunt mai mult decât suficiente pentru navigarea generală și streaming HD, însă din păcate, atât Netflix cât și BBC iPlayer rămân blocate la acest provider. Încărcările locale rapide sunt de luat în calcul pentru cei care lucrează cu torrente, dar latențele mari înseamnă că jucătorii hardcore vor alege cel mai probabil un alt furnizor.

Recenzia VPNSecure →

GooseVPN

GooseVPN este o apariție nouă pe piața globală a furnizorilor de servicii de VPN, care oferă un nivel decent de confidențialitate și o performanță suficient de bună pentru utilizatorii de internet de zi cu zi. Vitezele obținute pe conexiunile locale sunt destul de rapide pentru streaming-ul fără întreruperi, însă cei care doresc să se conecteze la nivel internațional ar trebui probabil să aleagă un alt provider. Doar câteva servere de streaming optimizate lucrează în prezent pentru a accesa Netflix. În cazul player-ului BBC, acesta rămâne complet blocat în rețeaua GooseVPN.

Recenzia GooseVPN →

Mullvad

Mullvad este un furnizor excelent de servicii VPN pentru cei care caută să se apropie cât mai mult posibil de anonimatul online. Pentru doar 5,80 de dolari pe lună și fără angajamente pe termen lung, este, de asemenea, o opțiune relativ ieftină. La conexiunile locale, este mai mult decât suficient de rapid pentru navigarea generală și streaming HD pe câteva dispozitive simultan. Accesul la Netflix și iPlayer este posibil în prezent, dar a fost foarte inconsecvent la ultimele teste pe care le-am efectuat. Latențele mari vor descuraja jucătorii hardcore. Din fericire, utilizatorii software-ului de tip p2p pot face torrenting după placul inimilor lor, această activitate fiind permisă pe toate serverele rețelei globale.

Recenzia Mullvad →

SwitchVPN

SwitchVPN are potențialul de a fi un concurent real pe piața de VPN-uri, având nevoie de nimic altceva decât de câteva îmbunătățiri minore. Când vine vorba de viteză, accesul la funcțiile de streaming și confidențialitate, putem spune că serviciul se descurcă deja foarte bine pentru vârsta sa, dar politica de logare dificilă este cea care plasează serviciul cu 10 locuri în spatele celui pe care ar trebi să se afle. Din păcate, fiind vorba despre un serviciu de VPN, acesta este cu adevărat un lucru nu foarte ușor de remediat.

Recenzia SwitchVPN →

Avira Phantom

Avira Phantom este o rețea de servere de VPN securizată și fiabilă destinată utilizatorilor de zi cu zi care nu vor să aibă de-a face cu o mulțime de opțiuni pe care nu le vor folosi niciodată. În ceea ce privește prețurile abonamentelor, serviciul este unul destul de ieftin, chiar și în cazul unui contract lunar. Puteți încerca de asemenea abonamentul gratuit (cu trafic de date limitat) pentru cât timp doriți înainte de a vă abona la un plan tarifar plătit. Accesul la Netflix și BBC iPlayer este deocamdată complet blocat.

Recenzia Avira Phantom →

ZenMate

ZenMate este o alegere excelentă dacă căutați un VPN simplu și ușor de utilizat, care oferă protecție de bază și confidențialitate bună. Vitezele sunt decente pentru conexiunile locale, dar cei care doresc să se conecteze în mod regulat la nivel internațional ar face bine să caute alt furnizor. Din punct de vedere al confidențialității, ZenMate lasă într-adevăr de dorit față de furnizorii de top. Utilizarea protocolului OpenVPN preferat de noi necesită o configurare manuală și este limitată la doar două locații de server. Există un kill switch de securitate VPN și totodată o protecție împotriva scurgerilor de date de tip DNS. Am fost dezamăgiți de lipsa serverelor DNS proprii. O politică aproape de tipul zero-logs reduce parțial din vina faptului că serviciul funcționează din Germania și deci, prin urmare, se supune legilor UE privind păstrarea datelor personale. Extinsiile pentru browsere sunt unele dintre cele mai bune de pe piață.

Recenzia ZenMate →

Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN este o rețea de servere VPN solidă pentru începători și care oferă performanțe de încredere atât pe legături locale, cât și pe cele internaționale. Costul lunar de 4,99 de dolari la planul de doi ani ni se pare un deal bun, dar este destul de scump în comparație cu alte VPN-uri de același calibru. Vitezele sunt mai mult decât suficient de rapide pentru streaming HD și descărcări fără întreruperi, plus că puteți accesa Netflix și BBC iPlayer prin servere dedicate de streaming. Avast oferă un nivel decent de confidențialitate, dar am fost dezamăgiți de lipsa unor funcții avansate, cum ar fi un switch kill de VPN (acesta este disponibil numai pentru utilizatorii de Mac). Sunteți protejat împotriva scurgerilor de date DNS și IPv6, ceea ce este un lucru pozitiv, însă nu există nicio opțiune pentru a activa sau dezactiva aceste funcții.

Recenzia Avast SecureLine VPN →

Norton Secure VPN

Norton Secure VPN este o alegere excelentă pentru începătorii în tot ceea ce înseamnă VPN care doresc să își ascundă adresa IP și să își împiedice providerul de internet din a le urmări istoricul de navigare. Chiar și așa, cei care visează la anonimitate online completă ar face bine să se îndrepte spre alți furnizori. Este foarte rezonabil ca preț în comparație cu alți furnizori de servicii VPN și totodată ne place că vă puteți proteja până la 10 dispozitive simultan cu anumite abonamente. Vitezele obținute pe conexiunile locale sunt destul de bune pentru streaming-ul HD și jocuri video online, mai ales că în prezent puteți rula Netflix pe serverele rețelei Norton.

Recenzia Norton Secure VPN →

Windscribe Free

Oferta gratuită de la Windscribe este una dintre cele mai bune de pe piață, oferindu-ți șansa de a te bucura de o experiență mai mult decât completă de VPN. Dacă vreți și vă ține buzunarul, puteți oricând să optați pentru varianta plătită a serviciului și să plătiți un abonament. Windsribe Free este rapid, are o selecție rezonabilă de servere din întreaga lume și este foarte sigur. Serviciul este mediocru însă când vine vorba despre streaming online, iar faptul că există o limită de date nu este un lucru binevenit. Chiar și așa, toate aceste lucruri pot fi trecute cu vederea pentru că vorbim despre un serviciu gratuit, care poate fi îmbunătățit pe loc prin simpla cumpărare a unui abonament.

Recenzia Windscribe Free →

Confirmed VPN

Confirmed VPN este un furnizor nou și inovativ pe piața de VPN-uri care speră să încurajeze și alte VPN-uri să adopte o abordare mai transparentă a confidențialității. Abordarea sinceră a companiei este admirabilă, doar că aceasta mai are de lucrat la capitolul livrare. Am fost dezamăgiți că nu există un kill switch și de o abundență de scurgeri de date DNS. La capitolul performanță, Confirmed VPN nu este doar foarte rapid, ci vă va permite și să difuzați serialele și filmele voastre preferate pe Netflix și pe BBC iPlayer. Nu este un furnizor impecabil, adevărat, însă Confirmed VPN are cu siguranta potențialul de a deveni un jucător important pe piață. De-abia așteptăm să vedem cum evoluează de aici încolo.

Recenzia Confirmed VPN →

Hidester

Hidester este un furnizor nou care oferă viteze grozave globale, servicii de încredere și o aplicație desktop bună. Serviciul are un drum lung de parcurs înainte de a putea concura cu furnizorii de top, dar este o opțiune fiabilă pentru cei care își doresc un serviciu de VPN simplu pentru navigarea de zi cu zi și streaming, pentru deblocarea cenzurii din unele țări și pentru ascunderea eficientă a adresei voastre IP reale. Hidester are câteva lacune mari, dar chiar și așa face cumva să se revanșeze pentru ele printr-o serie de caracteristici avansate de confidențialitate, cum ar fi un kill switch VPN și protecție DNS încorporată.

Recenzia Hidester →

Le VPN

Le VPN este o alegere bună dacă sunteți în principal interesați de o navigare anonimă sau de torrenting și nu vă deranjează unele viteze de upload mai slabe și câte una sau două erori atunci când vine vorba despre a găsi cea mai bună locație pentru a vă conecta. Prețul nu este foarte mare, la doar 4,95 de dolari pe lună pentru planul anual, chiar dacă există opțiuni cu un raport calitate/preț mult mai bune pe piață. Performanța este bună la nivel local, dar mai puțin consistentă la nivel internațional. În jumătate din cazuri nu am reușit nici măcar să ne conectăm la serverul ales. Timpii de ping mari înseamnă că jucătorii online ar trebui să caute un alt furnizor pentru nevoile lor. Accesul la Netflix și BBC iPlayer este mediocru, dar funcțional.

Recenzia Le VPN →

BolehVPN

BolehVPN este o rețea de servere VPN destul de rapidă și sigură, suficient de bună pentru utilizarea de zi cu zi, inclusiv navigarea generală și streaming HD. Din păcate însă, atât Netflix cât și BBC iPlayer sunt blocate în prezent. Serverele dedicate pentru p2p și încărcările rapide fac din BolehVPN o opțiune fiabilă pentru torrenting. BolehVPN oferă criptare solidă și alte caracteristici esențiale de securitate, cum ar fi un kill switch VPN, protecție împotriva scurgerilor de date DNS și split tunneling. Cu toate acestea, nu ne place faptul că aceștia admit că înregistreză ocazional activitatea utilizatorilor atunci când suspectează că cineva abuză de serviciul lor. Din acest motiv, dacă doriți o intimitate online garantată, ar fi mai bine să căutați alt furnizor.

Recenzia BolehVPN →

OneVPN

Luând în considerare versiunile mai vechi ale OneVPN și recenziile scrise despre acestea, este clar că serviciul a făcut unele modificări și și-a îmbunătățit calitatea în mare măsură. Luarea acestor măsuri dezvăluie că avem de-a face în mod clar cu un furnizor cu ambiție. Totuși, trebuie să mergem mai departe cu analiza înainte de a ne putea spune cu adevărat părerea despre oferta OneVPN. Există puncte forte ale serviciului, cum sunt viteza bună și o politică de confidențialitate solidă, însă problema jurisdicției nu pare că va dispărea prea curând. Problemele rețelei de servere sunt destul de mari, mai ales având în vedere prețul pe care serivicul îl cere de la clienții săi.

Recenzia OneVPN →

Kaspersky Secure Connection

Kaspersky Secure Connection este un serviciu de VPN de buget, fiind cel mai potrivit pentru începătorii în ceea ce înseamnă intimitate online și care caută un nivel de protecție de bază. Abonamentul pe 12 luni este unul dintre cele mai ieftine pe care le-am văzut până acum și chiar și plata lunară are o valoare foarte bună pentru ceea ce primești în schimb. Este destul de rapid la nivel local pentru streaming fără întreruperi pe mai multe dispozitive, dar în prezent nu este posibil să accesați Netflix sau BBC iPlayer. Vitezele de încărcare bune înseamnă că utilizatorii p2p pot să își facă treaba cu succes, însă latența peste medie va determina cel mai probabil jucătorii online spre alte servicii.

Recenzia Kaspersky Secure Connection →

TunnelBear Free

Versiunea gratuită a serviciului TunnelBear este un mod eficient pentru companie de a atrage utilizatorii să facă upgrade la un abonament plătit, asta fără doar și poate. Chiar și așa însă, acest lucru nu înseamnă că versiunea free nu este de luat în calcul, deși are unele limitări importante. Are exact aceleași caracteristici ca și versiunea și oferă performanțe excelente, cu toate acestea limita traficului de date de 500MB pe lună înseamnă că nu puteți face mai nimic fără să treceți peste această limită de bandă. Restricțiile pentru cei care fac p2p sunt veși proaste pentru cei care fac torrenting, iar fanii serviciilor de streaming vor fi dezamăgiți să afle că accesul la Netflix și iPlayer este în prezent blocat.

Recenzia TunnelBear Free →

Hide.me Free

Hide.me este unul dintre primele noastre alegeri pentru un serviciu de VPN axat pe confidențialitate, chiar și pentru cei care aleg varianta gratuită, însă limita de date de 2 GB lunar restricționează sever ceea ce puteți face online. Vitezele locale sunt decente, dar performanțele internaționale au fost îngrozitoare. În ciuda defectelor sale, Hide.me este unul dintre cei mai buni furnizori de pe piața actuală de servicii de confidențialitate online. Hide.me funcționează dintr-o jurisdicție prietenoasă cu viața privată online, cu o politică strictă de tip zero-logs. Un kill switch de VPN, servere DNS de prim rang și alte caracteristici avansate îl deosebesc de competiție, iar faptul că serviciul funcționează bine și în China este un avantaj uriaș.

Recenzia Hide.me Free →

My Expat Network

Dacă sunteți dispus să plătiți mai mult decât ar fi normal pentru un VPN care este foarte bun pentru streaming Netflix și BBC iPlayer, My Expat Network ar putea fi alegerea ideală pentru voi. Este comercializat în principal ca o soluție pentru a depăși blocajele de conținut geografice și se descurcă foarte bine la a face asta. Din păcate dezamăgește la performanțe, cu viteze lente și inconsistentă pe toate serverele. Criptarea solidă și lipsa de scurgeri de date de tip DNS sunt beneficii de confidențialitate clare, însă politica vagă de logare și lipsa funcțiilor avansate de securitate umbresc toate aceste beneficii.

Recenzia My Expat Network →

AVG Secure VPN

AVG Secure VPN funcționează perfect pentru a vă proteja de exemplu atunci când vă conectați la un hotspot străin de WiFi, dar nu l-am recomanda pentru mult mai mult decât atât. Chiar și în cazul conexiunilor locale, vitezele sunt cu mult sub media pieței la acest nivel de preț al abonamentelor. Fanii Netflix și BBC iPlayer vor fi încântați să afle că serverele dedicate de streaming lucrează bine și pot accesa serviciile în cauză cu succes. Activitatea de tip p2p este permisă în doar câteva locații de server, dar performanța incoerentă înseamnă că există opțiuni mai bune pe piață pentru torrenting.

Recenzia AVG Secure VPN →

Anonymous VPN

Anonymous VPN poate să nu garanteze o anonimitate completă online, dar oferă o soluție simplă pentru începătorii care doresc să se conecteze la hotspoturile WiFi publice și să navigheze online în siguranță. Vitezele de download și upload sunt limitate pentru cei care în mod obișnuit fac streaming online HD, se joacă multiplayere sau descarcă torrente. Confidențialitatea și securitatea sunt promițătoare, cu o politică de confidențialitate minimală, o criptare puternică și un kill switch de VPN. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui serviciu cu o mulțime de setări de securitate, aceasta nu vă va satisface nevoile.

Recenzia Anonymous VPN →

Avira Phantom Free

Avira Phantom Free este un serviciu de VPN gratuit de bază, fiind cel mai potrivit pentru începătorii care doresc în principal să navigheze pe web. Vitezele nu sunt nimic special, dar suficient de rapide pentru streaming în format HD pe un singur dispozitiv. Problema reală vine cu plafonul de date lunar de 1 GB, care restricționează sever ceea ce puteți face online. Avira Phantom oferă un nivel decent de confidențialitate, o politică minimă de logare și criptare solidă. Serverele DNS proprii și protecția împotriva scurgerilor de date DNS sunt un bonus bine venit, dar lipsa unui kill switch de VPN poate fi o problemă pentru cei care doresc să acceseze date sensibile la confidențialitate.

Recenzia Avira Phantom Free →

tigerVPN

tigerVPN arată bine, însă din nefericire nu oferă pachetul complet pe care l-am aștepta de la un VPN care operează de câțiva ani pe piață. Aplicațiile personalizate poate că arăta destul de bine, însă lipsa caracteristicilor de securitate de bază, cum ar fi un kill switch de VPN, înseamnă că nu poate fi recomandat pentru cei mai conștienți de confidențialitatea utilizatorilor. Performanța și criptarea puternică vor satisface începătorii care vor să se simtă mai siguri prin folosirea unui hotspot WiFi public, de exemplu.

Recenzia tigerVPN →

McAfee Safe Connect

McAfee Safe Connect este un serviciu de VPN foarte important destinat începătorilor care doresc s aibă la dispoziție un mod gratuit de ascundere a adresei lor IP. Planul anual este destul de ieftin, costând doar 3,99 de dolari pe lună, iar planul lunar nu este nici el prea scump. Performanța locală este mai mult decât suficient de rapidă pentru streaming video în format HD pe câteva dispozitive, dar accesul atât la Netflix cât și la BBC iPlayer este în prezent blocat. Latențele ridicate la conexiunile locale pot fi un impediment pentru gameri.

Recenzia McAfee Safe Connect →

HotVPN

HotVPN este o rețea de servere VPN destul de simplă, care este foarte supradimensionată în comparație cu furnizorii aflați la standarde similare. Vitezele locale sunt destul de bune pentru streaming, dar nu te aștepta să poți face mult peste distanțe mai mari. Accesul la Netflix și BBC iPlayer este un bonus, dar nu este permisă activitatea de torrenting. Criptarea puternică și o politică minimă de logare sunt beneficii bune de confidențialitate, însă am fi apreciat o caracteristică integrată kill switch. HotVPN este foarte secretiv în legătură cu adevărata sa jurisdicție, dar pretinde că este “off-shore”. Suportul pentru clienți este extremde slab, promițând live chat disponibil 24/7 dar fără măcar să răspundă la întrebările trimise prin email.

Recenzia HotVPN →

Celo VPN

Nu este destul de clar cum ar arăta clientul ideal al celor de la Celo VPN. Începătorul va fi impresionat de designul modern și caracteristicile complexe, iar utilizatorul VPN veteran va căuta cu siguranță un serviciu cu performanțe ceva mai puternice și cu mai multe locații pentru server. Este adevărat ca cei cu interes pentru torrenting vor avea de beneficiat de pe urma serviciului și că securitatea este foarte bună, însă chiar și așa acest furnizor de servicii de VPN este comparabil cu VPN-urile de top doar la capitolul costuri.

Recenzia Celo VPN →

X-VPN Free

X-VPN este un furnizor decent de servicii VPN, dar abonamentul gratuit este cu siguranță la mii de kilometri diferență de versiunea premium. Performanța este destul de bună la conexiunile locale, dar nu puteți alege să vă conectați la o anumită locație, iar viteza va avea de suferit dacă locuiți departe de serverul gratuit. Acest lucru face, de asemenea, greoaie accesarea site-urilor de streaming, cum ar fi Netflix și BBC iPlayer. Aveți un nivel de bază de confidențialitate, iar versiunea gratuită nu are comutatorul kill switch de VPN. Serviciul poate fi folosit numai pe dispozitive mobile, cu anunțuri publicitare de tip pop-up care apar în mod obișnuit și care pot fi enervante.

Recenzia X-VPN Free →

Hotspot Shield Free

Hotspot Shield este un furnizor de servicii VPN de renume, dar serviciul său gratuit necesită ceva îmbunătățiri. Performanța este foarte impresionantă, dar o limită de bandă zilnică de 500 MB va îngrădi mult ceea ce puteți face online. Acest serviciu oferă un nivel bun de criptare, împreună cu un kill switch de securitate VPN și protecție împotriva scurgerilor de date de tipul DNS, dar controversele din trecut vor fi mai mult decât suficiente pentru a-i determina pe unii utilizatori să se îndrepte spre alți provideri. Hotspot Shield Free are potențial, dar trebuie să se îmbunătățească la redobândirea încrederii utilizatorilor înainte de a putea trece la o etapă superioară de calitate.

Recenzia Hotspot Shield Free →

Psiphon

Psiphon este o alegere bună pentru utilizatorii din țările cu cenzură online ridicată, care acordă prioritate accesului nerestricționat la conținut blocat și la confidențialitate online. Software-ul de bază este gratuit pentru descărcare, însă utilizatorii iOS și Android pot încerca o versiune mai rapidă, fără anunțuri publicitare, pentru un cost lunar suplimentar rezonabil. Performanța este limitată la 2Mbps pe servere proxy, dar a fost decentă pe cele VPN normale. Singurul dezavantaj aici este că nu vă puteți conecta la un anumit server. Ne plac aplicațiile cu un singur clic care nu necesită detalii personale la înscriere, însă nu ne place că nu există acces la Netflix sau iPlayer.

Recenzia Psiphon →

DotVPN

DotVPN oferă un nivel decent de bază de confidențialitate, dar, din nefericire, cam asta e tot ce putem spune mai de bine despre serviciu. Vitezele incoerente, lipsa accesului la serviciile de streaming și restricțiile severelor de a nu funcționa cu software de torrente sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să evitați acest VPN, ca să nu mai vorbim de rețeaua de servere ridicol de mică. Chiar și aplicațiile ușor de utilizat nu pot compensa toate minusurile sale, iar faptul că este disponibil doar pe telefonul mobil este de-a dreptul neplăcut. Sperăm să vedem unele îmbunătățiri majore odată cu introducerea aplicației desktop în lunile următoare.

Recenzia DotVPN→

VPNhub

VPNhub se află pe un trend ascendent și se îndreaptă în direcția cea bună, cu o politică promitatoare de logare, cu aplicații personalizate și cu viteze foarte rapide pentru iOS. Cu toate acestea, are un drum lung de parcurs până când poate concura cu cele mai bune servicii de VPN gratuite. Aveți doar posibilitatea de a vă conecta la serverul american, o funcție restrictivă și care poate duce la performanțe slabe. Aplicațiile gratuite sunt, de asemenea, limitate la sistemele iOS și Android, fără să aibă funcțiile avansate de securitate pe care le găsiți la clienții plătitori de abonamente. Pentru moment, există cu siguranță servicii de VPN mai bune ca acesta, dar suntem dornici să vedem cum va arăta viitorul pentru noua rețea de servere securizată a celor de la Pornhub.

Recenzia VPNhub →

VPNBook

Chiar dacă VPNBook are punctele lui bune, cum ar fi criptarea puternică, am ezitat să îl recomandăm prea tare din mai multe motive. Nu numai că performanțele sunt slabe în general, ceea ce înseamnă că gamerii și cei care fac torrenting nu se pot bucura de serviciu, însă de asemenea nu puteți accesa site-urile populare de streaming, cum ar fi Netflix și BBC iPlayer. VPNBook a dezvăluit adresa adevărată de IP pe care o foloseam și nu oferă un kill switchl sau alte caracteristici avansate. Politica de logare nu este cea mai slabă pe care am văzut-o, dar este totuși mediocră, stocându-vă adresa IP adevărată timp de până la o săptămână.

Recenzia VPNBook →

VPN99

VPN99 este un serviciu de VPN extrem de ieftin, dar prețul se reflectă cu siguranță în calitatea acestuia. O politică de logaree nesatisfăcătoare, lipsa unui kill switch de VPN și scurgeri de date de tip DNS nu fac cinste serviciului de VPN. Aplicațiile mobile simple nu ajung la configurația complexă necesară pentru un terminal de tip desktop, iar alegerea a doar trei servere este o piedică imensă, în special pentru performanță. Dacă sunteți în căutarea unui VPN intim și sigur, VPN99 nu este întocmai o alegere inspirată.

Recenzia VPN99 →

Proxy Masters by HostspotVPN

Viteze locale decente și accesul ușor la Netflix nu sunt suficiente pentru a ne convinge să recomandăm Proxy Master pentru oricine are nevoie de mai mult decât cel mai elementar nivel de confidențialitate. Politica de înregistrare nu este doar incredibil de intruzivă, însă de asemenea compania are legături dovedite cu China continentală și nu există nici o mențiune despre ce tip de criptare se folosește în cazul acestui serviciu de VPN. Nu există niciun kill switch de securitate VPN și puteți să vă luați gândul că o să primiți orice fel de răspuns din partea echipei de asistență pentru clienți.

Recenzia Proxy Masters by HotspotVPN →

Betternet Free

Betternet nu este o rețea VPN gratuită pe care vi-o recomandăm să o descărcați dacă țineți la confidențialitatea voastră sau vă interesează performanța acesteia. Puteți să vă conectați numai la SUA, ceea ce înseamnă viteze mici pentru toți cei care locuiesc în afara Americii de Nord și totodată serviciul restricționează accesul la conținut geografic. Am descoperit că Netflix a fost deblocat pe anumite conexiuni, dar calitatea video și buffering-ul au umbrit imediat acest beneficiu. Betternet oferă criptare solidă, dar cam atât. Aplicația Android este plină cu programe malware, extensia Chrome afectează solicitările DNS și nu există elemente de securitate suplimentare, cum ar fi un kill switch VPN pentru a vă asigura că sunteți pe deplin protejat.

Recenzia Betternet Free →

PatronVPN

PatronVPN este un serviciu de VPN disponibil numai pentru iOS, cu mai multe defecte de confidențialitate. De asemenea, nu vă permite să selectați o anumită țară, ci mai degrabă vă conectează la o locație “optimă”, ceea ce înseamnă că performanța într-adevăr are de suferit din motive geografice. Descărcările s-au chinuit îndelung pentru a ajunge la viteze de 4Mbps, deci nu vă gândiți nici măcar pentru o secundă să utilizați acest serviciu de VPN pentru nimic mai mult decât navigarea generală. Chiar dacă upload-urile au fost impresionante, cu viteze de peste 90Mbps, problemele de securitate vor determina probabil utilizatorii care fac torrenting să caute alternative.

Recenzia PatronVPN →

Touch VPN

Touch VPN este o soluție de VPN nesigură și depășită pe care v-am sfătui să o evitați. Da, performanța pe extensia pentru Chrome a fost excelentă, dar cu siguranță nu merită să vă sacrificați confidențialitatea online pentru aceasta. Accesul la site-uri populare de streaming, cum ar fi Netflix și BBC iPlayer, este blocat, iar torrenting-ul nu este permis pe niciun server. În ceea ce privește protejarea informațiilor personale, Touch VPN nu face o treabă prea bună. Utilizează protocolul VPN cel mai puțin sigur (PPTP) și nu am găsit câteva funcții avansate cu adevărat importante, cum ar fi un kill switch și protecție împotriva scurgerilor de date de tip DNS.

Recenzia Touch VPN →

SuperVPN Free VPN Client

SuperVPN Free VPN Client este cam orice altceva decât super, cu unele defecte de design notabile, preocupări legate de confidențialitate și performanță neimpresionantă. Vitezele de descărcare sunt destul de rapide pentru streaming-ul HD care poate fi accesat cu o singură apăsare de buton, dar trebuie avut în vedere faptul că Netflix este blocat, iar BBC iPlayer este inaccesibil pentru majoritatea utilizatorilor. Latențele mari vor fi un deal breaker pentru gameri, iar cei care fac torrenting ar trebui să caute alți provideri, strict din motive de confidențialitate.

Recenzia SuperVPN Free VPN Client →

VPN 360

Nu vă recomandăm să utilizați VPN 360, chiar dacă este gratuit. Este extrem de ușor de utilizat, dar acest lucru vine în detrimentul securității și confidențialității. Politica de logare se contrazice ea însăși, și cu atât vei citi mai mult cu atât vă veți îngrijora mai mult cu privire la aceasta. Performanța a fost total lipsită de fiabilitate, cu viteze surprinzător de rapide pe iOS, dar care se opresc din a fi măcar decente pentru utilizatorii de Android. Vizionarea Netflix și a BBC iPlayer nu este posibilă, iar limitarea la serverul american impune restricții importante în ceea ce privește accesarea conținutului specific din punct de vedere geografic. Suportul pentru clienți prn email este bun pentru a primi răspunsuri la întrebări generale, dar aceasta este doar un minus pozitiv, ca să zicem așa.

Recenzia VPN 360 →

SkyVPN

În ceea ce privește VPN-urile gratuite, SkyVPN este unul dintre cele mai slabe testate de noi. Performanța este absolut groaznică, adică nu trebuie să vă faceți nicio speranță că puteți face ceva mai mult decât verificarea câtorva emailuri. Nu există acces la site-uri de streaming populare, cum ar fi Netflix sau BBC iPlayer, iar aplicațiile lucrează în prezent numai pe iOS și Android. SkyVPN nu vorbește aproape deloc despre confidențialitate, nici măcar nu dezvăluie metoda de criptare aleasă sau protocolul VPN folosit în rețea. Politica sa de confidențialitate este ridicolă, în contradicție cu orice altă politică pe care am citit-o. Evitați acest serviciu dacă vă este posibil.

Recenzia SkyVPN →

Thunder VPN

Se spun că fulgerul nu lovește niciodată același loc de două ori! Cu siguranță nu vom folosi Thunder VPN a doua oară. Legăturile potențiale cu China sunt suficiente pentru a preveni o recomandare pentru acest serviciu din partea noastră, dar există multe deficiențe mult mai transparente, inclusiv viteza slabă și sprijinul absent complet pentru clienți. Nu este însă un seviciu complet mort, dacă luați în considerare faptul că BBC iPlayer este disponibil pentru streaming și aplicația nu arată deloc rău, dar, dincolo de cele mai importante și singulare avantaje, Thunder VPN nu este un VPN pe care să îl poți folosi cu încredere zi de zi.

Recenzia Thunder VPN →

Hola Free VPN

Hola este o soluție de rețea de tip peer-to-peer proiectată pentru a vă sparge adresa IP mai degrabă decât să acționeze ca orice tip de serviciu de VPN. Descărcând software-ul, sunteți de acord ca dispozitivul vostru să fie folosit ca un “nod de ieșire” (în esență un router), astfel încât alte persoane să se poată conecta utilizând adresa IP pe care o dețineți. Asta înseamnă că orice se întâmplă online va fi legat de voi și de adresa de IP pe care o aveți, ceea ce este ridicol de preiculos.

Recenzia Hola Free VPN →

Turbo VPN

Nu v-am recomanda Turbo VPN nicicui dintre voi. De la invadarea inacceptabilă a confidențialității utilizatorilor, la anunțurile publicitare de tip pop-up care curg fără încetare, nu merită să vă ocupe spațiul de stocare de pe dispozitiv. Vitezele locale au fost inițial rapide, dar după o oră de utilizare acestea au scăzut lamentabil. Latența ridicată în cadrul rețelei de servere nu este ideală pentru gameri, iar activitatea de torrenting nu este permisă pe niciun server. În prezent, puteți accesa BBC iPlayer, dar luați-vă gândul de la a viziona filme și seriale pe Netflix, deoarece serviciul este complet blocat pe serverele gratuite.

Recenzia Turbo VPN →

Free VPN by FreeVPN.org

În general, Free VPN nu are prea multe lucruri cu care să se poată lăuda. Este plăcut cât de simplu de utilizat este și surprinzător de eficient când îl folosești pentru a reda conținut din BBC iPlayer, dar o politică teribilă de confidențialitate, performanță slabă, lipsă de transparență, protocoale de securitate minime și un sprijin pentru clienți inexistent plasează din nefericire acest serviciu în categoria celor de evitat. Cea mai gravă caracteristică este cea referitoare la imposibilitatea serviciului de a se conecta de fapt la regiunile lumii la care pretinde că o poate face.

Recenzia Free VPN by FreeVPN.org →

Snap VPN

Snap VPN este o rețea VPN numai cu numele și deci pe care nu o vom recomanda nimănui – chiar dacă este gratuită. Este nerecunoscută, lipsită de caracteristici și, într-o piață cu atâtea alternative bune, pur și simplu nu este nevoie să vă riscați. Un aspect pozitiv – interfața sa simplă și ușoară – este de așteptat de la un produs care nu are caracteristici sau complexitate totală. Sunteți limitat la servere foarte neregulate ca și fiabilitate, fără opțiuni utile pentru cei din Africa, America de Sud sau Australia, și există șanse ca, dacă guvernul le bate la ușă, Snap VPN să le transmită acestora toate datele voastre fără a protesta măcar.

Recenzia Snap VPN →

Yoga VPN

Ceea ce arată ca un serviciu de VPN destul de promițător la suprafață datorită conexiunilor rapide și ușoare și o listă variată de servere, se dovedește repede a fi una dintre cele mai nesigure rețele de servere de VPN-uri pe care le-am întâlnit. Rețeaua este 100% de neîncredere și în niciun caz nu o putem recomanda. De fapt, am merge atât de departe încât să spunem că ar putea fi mai rău decât să nu ai deloc un VPN instalat. Yoga VPN poate să stocheze datele voastre, iar mai apoi să le treacă într-o gamă de organizații umbroase chinezești și apoi să le transmită oricărei autorități le cere.

Recenzia Yoga VPN →

VPN Melon

Ca o primă impresie pe care ne-am făcut-o despre serviciu, VPN Melon are o interfață de utilizator cu adevărat copilăroasă și ușoară. Pentru a vă conecta la rețeaua de servere a VPN Melon, trebuie să atingeți imaginea unui pepene verde pe pagina pe care sunteți sau pe ecranul principal al aplicației. Cu siguranță putem observa imediat de ce acest serviciu se adresează studenților și tinerilor, dar totodată putem spune din start că serviciul ne-a creat unele îndoieli cu privire la performanța sa ca și aplicație de VPN în general.

Recenzia VPN Melon →