Cum să accesezi Facebook și Google în China cu un VPN

China este o țară foarte diferită de oricare alta. Înainte de a o vizita, ar fi bine să te interesezi despre unele lucruri pe care nu le vei găsi în alte țări, unul fiind restricția de pe internet din țara Marelui Zid, despre care probabil că ai mai auzit, pentru că multe dintre site-urile pe care le folosești zi de zi nu sunt accesibile acolo. Google, Facebook și multe alte site-uri sunt banate în China, astfel că nu vei putea să intri pe ele folosind o conexiune normală la internet.

Dacă încercați să accesați Facebook în China, browserul va afișa mesajul “Nu se poate conecta” chiar și dacă ai o conexiune la internet puternică. Același lucru se va întâmpla și dacă încercați să accesați Google și toate celelalte site-uri blocate din China. Acest lucru se datorează faptului că autoritățile chineze au stabilit un sistem de filtrare la nivel național, cunoscut sub numele de “Great Firewall”, pentru a nu permite accesul cetățeanului la acele site-uri, considerate de autorități că afișează așa-numitul “conținut dăunător”.

Localnicii nu bagă în seamă acest fapt, deoarece majoritatea dintre aceștia tind să utilizeze unele site-uri alternative interne, care în mare parte sunt disponibile numai în limba chineză. Pentru străini, este într-adevăr o problemă serioasă, care chiar îi poate face pe aceștia să renunțe la ideea de a călători în China. Fără Google, nu veți putea căuta și găsi răspunsuri atunci când aveți întrebări, iar fără Gmail și Facebook veți pierde efectiv conexiunea cu familia și prietenii. Aceste trei servicii nu sunt singurele site-uri utile blocate, existând mult mai multe, mii de site-uri majore sunt blocate. Omiterea Firewall-ului este de fapt destul de ușoară, pentru a face acest lucru nu trebuie să fii un expert în tehnologie, pentru oricine este capabil să o facă în câteva secunde.

Metode de ocolire a Marelui Firewall

Cea mai folosită modalitate de accesare a site-urilor blocate din China este prin utilizarea unui serviciu VPN. VPN înseamnă Virtual Private Network și este un fel de software combinat cu o serie de servere instalate în întreaga lume, care permit utilizatorilor să se conecteze pentru a obține diferite IP-uri ale locațiilor în cazul în care acele servere sunt conectate. Odată conectat la VPN, acesta te poate ajuta să ocolești Great Firewall prin mascarea adresei IP reale a utilizatorului, ca în cazul în care utilizatorul navighează pe Internet din interiorul Chinei.

Cele mai multe servicii VPN nu sunt gratuite din cauza costurilor legate de lățimea de bandă și de întreținerea serverelor, dar de obicei costă doar aproximativ 10 dolari pe lună, unele costă mai puțin 3 dolari pe lună, și veți putea ocoli cenzura impusă de Great Firewall cu un VPN activat în dispozitivele tale. Multe servicii de VPN oferă o garanție de 30 de zile pentru returnarea banilor, deci puteți obține banii înapoi dacă nu vi se par foarte eficiente.

VPN-ul este foarte ușor de utilizat. Trebuie doar să vă abonați la un plan tarifar pe site-ul web al furnizorului vostru preferat de VPN, iar acestea vă va trimite un email care conține un link către pagina pentru configurarea VPN-ului. După accesarea acestei pagini veți găsi un cod de activare și un buton pentru descărcarea aplicației VPN. Copiați codul de activare și apoi descărcați aplicația pe desktop sau pe dispozitivele mobile și deschideți aplicația, activați serviciul cu codul de activare pe care l-ați copiat înainte, apoi selectați tipul de conexiune și locația preferată a serverului pentru conectare. După ce VPN-ul este conectat, puteți lăsa aplicația să meargă în fundal și puteți începe să vă bucurați de navigarea pe internet fără probleme chiar și în China.

Cu ajutorul VPN-ului, veți putea să căutați pe Google, să utilizați Facebook sau să vizionați din nou videoclipuri pe YouTube, la fel ca în țara voastră de origine. Nu toate VPN-urile funcționează în China, deoarece autoritățile le blochează treptat. Există deja multe VPN-uri care au funcționat bine în China, dar care acum sunt blocate. În plus, Windows Firewall este în permanență actualizat, iar din ce în ce mai multe VPN-uri sunt blocate de fiecare dată când faceți câte un upgrade acestui Firewall.

Am enumerat câteva VPN-uri care pot ocoli în mod eficient Great Firewall-ul în 2019: ExpressVPN, NordVPN, VyprVPN, PureVPN, acești furnizori de servicii de VPN pretind că serviciile lor nu pot fi blocate de puternicul Great Firewall chinez, dar oferă și garanție de returnare a banilor.

Leave a Comment