Chromecast cu VPN, instalare și utilizare

Chromecast este unul dintre cele mai populare dispozitive media digitale pentru streaming video și alte produse media de la o gamă largă de canale online sau prin cablu. Din nefericire, multe dintre aceste canale sunt geo-blocate, ceea ce înseamnă că le puteți accesa numai dintr-o anumită țară. Unele fluxuri live pot fi, de asemenea, supuse restricțiilor de cenzurare care împiedică utilizatorii să vizioneze evenimente sportive și alte spectacole dacă locuiesc într-o anumită regiune. Un VPN, denumire prescurtată pentru rețea virtuală privată, poate ocoli multe din aceste restricții geografice și vă va poate permite să urmăriți canalele de streaming preferate de oriunde din lume.

Un VPN criptează întregul trafic pe internet al dispozitivului și îl direcționează către un server intermediar într-o locație la distanță preferată, ascunzând astfel locația voastră reală de serviciul de streaming.

Cu toate acestea, când vine vorba de Chromecast, există câteva limitări pe care trebuie să le cunoașteți. În primul rând, dispozitivele Chromecast nu acceptă VPN-uri. Chiar dacă ați reușit să faceți un root dispozitivului, setarea acestuia ar fi dificilă. Proxy-urile de tip DNS, care deseori înlocuiesc VPN-urile, nu sunt nici ele acceptate. Din acest motiv, vă recomandăm să configurați VPN-ul pe un router wifi, apoi să conectați Chromecastul la routerul respectiv. Aceasta va direcționa tot traficul pe internet de la Chromecast prin serverul VPN, permițându-vă să deblocați fluxurile de streaming geo-blocate.

Ce VPN să aleg?

ExpressVPN deblochează Netflix SUA, Hulu, Amazon Prime Video, HBO, SlingTV și BBlayer iPlayer, printre altele. Site-ul web al providerului are tutoriale special pentru crearea unei conexiuni de VPN-uri cu Chromecast, iar suportul de prin live chat disponibil 24/7 este la dispoziția dumneavoastră. Trimiteți un mesaj rapid echipei de asistență pentru a-i întreba ce servere să utilizați pentru un anumit serviciu de streaming, deoarece nu toate vor funcționa la fel.

Dacă nu doriți să treceți prin anumite dificultăți de configurare a unui router, ExpressVPN vă ajută. Compania realizează cele mai bine configurate routere cu VPN preinstalat din industrie. Acestea vin cu firmware-ul router-ului propriu pe care îl puteți descărca și instala pe propriul router (dacă este compatibil) gratuit sau puteți cumpăra un router preconfigurat care este deja configurat pentru nevoile tale.

Firmware-ul router-ului vă permite să selectați ce dispozitive sunt conectate pentru a obține tunel prin VPN și care utilizează o conexiune de internet obișnuită. Gestionarea dispozitivelor și setările de reglare sunt intuitive și ușoare datorită unui tablou de bord bine proiectat.

ExpressVPN operează peste 3.000 de servere în 94 de țări. Compania nu păstrează niciun jurnal de loguri al adresei voastre IP sau al conținutului traficului realizat, iar toate conexiunile sunt protejate cu criptarea pe 256 de biți considerată de nedescifrat. Puteți conecta până la trei dispozitive simultan, iar un router este considerat ca un singur dispozitiv. Aplicațiile sunt, de asemenea, disponibile pentru Windows, MacOS, iOS, Android, Fire TV și Linux.

Cum se configurează un VPN Chromecast pe un router

După ce v-ați abonat la o rețea VPN, aveți câteva opțiuni pentru a conecta Chromecastul la acesta: un router virtual sau un router fizic. Noi o să vă explicăm astăzi cum să vă conectați la un router virtual, pentru că este mult mai ușor de făcut.

Cum se conectează Chromecastul la un router virtual cu VPN

Această primă opțiune este mai ușoară și mai accesibilă pentru majoritatea oamenilor: un router virtual. Acest lucru va crea un hotspot WiFi care redă semnal de internet de pe un laptop. Orice dispozitiv pe care îl conectați la hotspot-ul WiFi va avea traficul de internet direcționat prin serverul VPN.

Principalul dezavantaj al acestei metode este că trebuie să păstrați un laptop în apropiere și să îl aprindeți ori de câte ori doriți să utilizați Chromecastul cu VPN. Avantaje? Este gratuit și destul de ușor de configurat. Tot ce aveți nevoie este un laptop cu capacitatea de a crea un hotspot sau un router virtual, pe care majoritatea modelelor de laptop le au în aceste zile.

Dacă sunteți un utilizator de PC, consultați tutorialele online despre cum să configurați un router virtual cu VPN activat pe Windows. Și dacă aveți un Mac, consultați ghidurile de pe net privind configurarea unui hotspot Wi-Fi compatibil VPN pe MacOS. Odată ce ați configurat routerul virtual, accesați setările Wifi ale Chromecastului pentru a vă conecta la noua rețea. Gata! Puteți urmări programele disponibile pe Chromecast de oriunde v-ați afla.

Leave a Comment