Cum să instalezi un VPN pe un Apple TV

Indiferent dacă doriți sa vizionați filme la cerere sau emisiuni TV live, nu puteți da greș dacă alegeți un Apple TV. Țineți minte însă că, conținutul variază foarte mult de la o țară la alta, iar în unele locuri, este posibil să nu puteți folosi Apple TV deloc. Dacă veți scoate dispozitivul Apple TV din țara în care este înregistrat contul vostru de iTunes și metoda de plată, puteți suferi rapid de pe urma unor restricții geografice privind conținutul la care aveți acces.

Puteți să deblocați conținut geo-blocat pe Apple TV cu un server de VPN. Termen scurtat pentru pentru “rețea privată virtuală”, un serviciu de VPN criptează tot traficul de internet al unui dispozitiv și îl direcționează printr-un server intermediar într-o locație aleasă de utilizator. Din păcate, Apple TV nu suportă software de tip VPN, dar puteți instala VPN-ul pe routerul WiFi la care este conectat Apple TV.

1. ExpressVPN

ExpressVPN este în topul listei noastre de furnizori recomandați din mai multe motive. În primul rând, dovedește mereu că poate să deblocheze aproape orice. Amintim doar oferta din SUA și Marea Britanie a Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Sling TV și HBO Now / Go. Pur și simplu întrebați pe live chat, disponibil 24/7, pe care server VPN să vă conectați pentru canalul vostru de streaming preferat.

Peste 1500 de servere sunt parte a rețelei globale din 94 de țări. ExpressVPN stabilește standardul de calitate atât pentru viteză, cât și pentru securitate. Are întotdeauna rezultate excelente în testele noastre de viteză și utilizează doar cei mai puternici parametri de criptare.

Furnizorul stabilește un standard extrem de ridicat, permițând abonaților săi să utilizeze serviciul proxy DNS inteligent cu sau fără conectare la o rețea VPN. Numit MediaStreamer, acest serviciu vă permite să trimiteți solicitări DNS printr-un serviciu proxy și să deblocați conținutul geo-blocat fără a vă conecta la VPN. Acest lucru este util mai ales pentru proprietarii de Apple TV, deoarece dispozitivul acceptă modificarea setărilor prestabilite ale DNS-ului.

Dacă MediaStreamer nu este suficient și doriți un serviciu de VPN complet pe care să îl utilizați cu Apple TV, ExpressVPN are de asemenea propriul firmware de router personalizat. Dacă aveți un router compatibil, puteți bloca firmware-ul gratuit. Sau puteți cumpăra un router direct de la ExpressVPN. Firmware-ul router-ului este deja configurat pentru a fi utilizat cu orice server ExpressVPN și este mult mai simplu să îl utilizați așa decât dacă ați folosi firmware-ul concurențial DD-WRT și Tomato.

2. NordVPN

Dacă doriți un serviciu de calitate, nu căutați mai departe de NordVPN. Furnizorul are o experiență puternică de deblocare a Netflix, Hulu, HBO Now and Go, Sling TV, Amazon Prime Video și BBC iPlayer, printre multe altele. Consultați baza de cunoștințe online pentru a afla care servere lucrează pentru canalele voastre favorite. Veți putea să vă conecați cu șase dispozitive simultan pe un singur abonament. Peste 50 de țări sunt disponibile pentru conectare, iar fiecare server este păzit de criptare puternică.

NordVPN dispune de un instrument proxy DNS criptat, numit SmartPlay, care ajută la deblocarea conținutului geo-blocat. Smart Play poate fi folosit separat de serviciul VPN principal, dar necesită utilizarea aplicației VPN, ceea ce înseamnă că nu poate fi configurat de unul singur pe un router. Totuși, va trebui să faceți mai întâi setarea VPN completă pe un router pentru a putea folosi serviciul cu Apple TV, dar este un proces simplu și explicat pe site-ul NordVPN.

3. IPVanish

IPVanish oferă conexiuni robuste și rapide la rețeaua sa deținută și operată prin 850 de servere distribuite în mai mult de 60 de țări. În timp ce nu este la fel de puternic atunci când vine vorba de deblocarea marilor canale americane de streaming, cum ar fi Netflix și Hulu, îl încoronăm ca fiind cel mai tare serviciu pentru utilizatorii Kodi. Un favorit printre comunitățile de users Kodi, IPVanish va lucra cu orice add-on Kodi pe care îl puteți instala. Consultați tutorialele de pe site-ul oficial al providerului despre cum să instalați Kodi pe Apple TV pentru a începe să folosiți acest serviciu.

Dacă preferați un router, IPVanish are instrucțiuni detaliate cu privire la configurarea VPN-urilor pe firmware-ul routerului pe site-ul său web. Dacă routerul vostru nu este compatibil sau nu sunteți încrezător în abilitățile voastre de configurare a unui router pentru o rețea proprie, IPVanish vinde routere DD-WRT pre-configurate care vin cu tot ce aveți nevoie deja. Le porniți și gata, puteți urmări programele Apple TV fără restricții.

Leave a Comment